Transitiemanagement

J. Rotmans • Paperback

€ 46,50

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Het creëren van een duurzame samenleving is van levensbelang voor de huidige en toekomstige generaties. Toch krijgt duurzaamheid van de politiek nog steeds niet de aandacht die zij verdient. Transitiemanagement: sleutel voor een duurzame samenleving biedt daarom een vernieuwende en uitdagende kijk op deze grote maatschappelijke opgave. Onze tegenwoordige samenleving is verre van duurzaam; ondanks het veelgeroemde ¿poldermodel¿ zijn we er tot nu toe niet in geslaagd de hardnekkige problemen in sectoren als de landbouw, de gezondheidszorg en de energievoorziening het hoofd te bieden. Meer en meer wordt duidelijk dat een duurzame samenleving een echte cultuuromslag vergt. Via transities ¿ maatschappelijke overgangen die tijd, durf en energie vergen ¿ zullen verouderde maatschappelijke systemen (deels) moeten worden afgebroken om vervolgens opnieuw te worden opgebouwd.

Dit boek gaat in op de wijze waarop dit noodzakelijke vernieuwingsproces kan worden gestuurd. Het eerste deel behandelt het transitiedenken, inclusief de achterliggende filosofie. In het tweede deel staat het transitiehandelen centraal, aan de hand van een serie praktijkvoorbeelden op de terreinen water, landbouw, energie, de bouwsector, mobiliteit en biodiversiteit. Een inspirerend boek voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan de totstandkoming van een nieuwe, duurzame samenleving.

Prof.dr.ir. Jan Rotmans is directeur van het International Centre for Integrative Studies (ICIS), een denktank op het gebied van duurzame ontwikkeling aan de Universiteit Maastricht. Hij is trekker van het ¿Kennisnetwerk Systeem Innovaties: transities naar een duurzame samenleving¿ (KSI) en één van de grondleggers van transitiemanagement.

Herman Wijffels, voorzitter SER
¿Transitiemanagement is een vernieuwend concept dat uiting geeft aan de groeiende onderstroom van mensen die zien dat het anders moet en dat het anders kan.¿"

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)J. Rotmans
UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
ISBN9789023239949
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's243
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 157 x 15 mm.
Gewicht448 gr.  

Recent bekeken producten