Trauma en persoonlijkheidsproblematiek

A.M. Stöfsel, G.T.M. Mooren • Paperback

€ 34,90

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 18-01-2017

Gratis verzending
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de behandeling van traumatische stressklachten spelen persoonlijkheidsproblemen vaak een rol, maar in de literatuur en de klinische praktijk zijn dit grotendeels gescheiden velden. Dit boek wil de kloof overbruggen door kennis en klinische ervaring op deze terreinen te integreren. Het biedt een overzicht over de theoretische achtergronden, de therapeutische methoden en geeft concrete praktische handvatten om cliënten die last hebben van trauma- en persoonlijkheidsproblematiek goed te kunnen behandelen. Hierbij wordt uitgegaan van de nieuwste inzichten uit de DSM-5.
Dit boek behandelt trauma in relatie tot persoonlijkheidsproblemen. Achtereenvolgens wordt aandacht besteed aan: de samenhang tussen vroegkinderlijke traumatisering en de ontwikkeling van een persoonlijkheidsstoornis aan de hand van verschillende theoretische modellen. We benadrukken daarbij het belang om overzicht te krijgen over deze complexe behandelingen; door goede diagnostiek, het vaststellen van de samenhang tussen de symptomatologie en de levensgeschiedenis van de patiënt en een werkbare therapeutische relatie. De stappen die nodig zijn om te komen tot een casusconceptualisatie en behandelplan worden duidelijk beschreven. Aan de hand van de 'interventiecirkel' worden evidence based behandeltechnieken besproken. Tot slot wordt in het laatste deel ingegaan op de gevolgen van trauma- en persoonlijkheidsproblematiek voor de sociale omgeving van de cliënt. Belangrijk hierbij is hoe de behandelaar zo goed mogelijk met reacties van de sociale omgeving kan omgaan en wat daarbij de valkuilen zijn.
Dit boek is bij uitstek geschikt voor psychologen, psychotherapeuten en psychiaters (en zij die daartoe in opleiding zijn) die werken of gaan werken met mensen met complexe trauma- en persoonlijkheidsproblematiek.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)A.M. Stöfsel, G.T.M. Mooren
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789036810838
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten