Turbulentie

Annette Herfkens • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Turbulentie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Annette Herfkens overleefde als enige een vliegtuigramp en bracht acht dagen door in de Vietnamese jungle voordat ze gevonden werd. Na haar bijzondere redding slaagt ze erin om haar leven weer op te bouwen, het verdriet om de dood van haar verloofde een plek te geven, haar carrière te hervatten en de liefde weer te vinden. De voornaamste les die ze in de jungle leerde, blijkt ook van toepassing te zijn in haar verdere, dagelijkse leven: neem de zaken zoals ze zijn en verander alleen datgene wat je daadwerkelijk kunt veranderen. Een mooie maar moeilijke les, waar Annnette mee worstelt als haar zoon gediagnosticeerd wordt met autisme.

Na veertien jaar keert Annette terug naar Vietnam om de berg te beklimmen waar de crash heeft plaatsgevonden en antwoorden te krijgen op vragen die al jaren door haar hoofd gaan.

Dit boek in de pers

Herfkens beschrijft de geluiden, de bladeren, de regen en de pijn van haar wonden zo nauwgezet dat het lijkt of je bij haar bent.  
HAPPINEZ  

Het ontroerende nawoord van Anettes dochter Joosje, maakt het boek compleet evenals de sprekende fotos. Herfkens koos voorin het boek een citaat van Albert Einstein: Het mooiste wat we kunnen ervaren is het mysterie. Als er iets van toepassing is op haar aangrijpede en leerzame levensverhaal zijn het deze woorden.  
Baarnsche Courant  

Dit boek over liefde, hoop, volhouden en overleven moet je lezen.  
SASKIA NOORT  

In Turbulentie brengt Anette Herfkens tal van spirituele inzichten in de praktijk en beschrijft ze op kernachtige en boeiende wijze haar transformatie naar een nieuw bewustzijn.  
DEEPAK CHOPRA  

De spannende autobiografie Turbulentie geeft een verdere inkijk in de werking van haar krachtige geest.  
PSYCHOLOGIEMAGAZINE  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het onvoorstelbare verhaal van de enige overlevende van een vliegtuigcrash in Vietnam

Stel je toch eens voor dat je een vliegtuigcrash meemaakt én overleeft. In de wereld is er slechts een handvol mensen die dat kunnen navertellen. In alle gevallen is het een ingrijpende gebeurtenis die iemands leven totaal overhoop gooit. In 1992 stort een vliegtuigje met 31 mensen aan boord neer, midden in de Vietnamese jungle. Annette Herfkens is de enige die de crash overleeft. Acht dagen lang ligt ze als een menselijk wrakstuk tussen de vliegtuigonderdelen en snel ontbindende lijken. Haar heupen zijn gebroken, een long is ingeklapt. Ze weet te overleven door het drinken van regenwater. Ze eet niets. Haar verloofde, met wie ze op weg was naar een eiland voor een welverdiende vakantie, leeft niet meer. Ze is meer dood dan levend als ze eindelijk gevonden en geholpen wordt door de inheemse bevolking. In die acht dagen dat ze daar tussen het puin ligt, gebeurt er van alles met haar: ze krijgt diepe spirituele ervaringen die haar in verbinding stellen met de natuur, het leven en de dood. Tegelijk heeft ze een onbreekbare down-to-earth overlevingsdrang: ze zál het overleven. Het waargebeurde ‘Turbulentie’ heeft Herfkens oorspronkelijk in het Engels geschreven; ze woont in New York waar ze op Wall Street werkt. Het meedogenloze zakenleven heeft haar misschien wel het juiste gereedschap gegeven deze crash te overleven. Een waanzinnig, onvoorstelbaar verhaal .

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over overlevers
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Annette Herfkens
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Titia Ram
ISBN9789022573648
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 141 x 29 mm.
Gewicht491 gr.

Recent bekeken producten