Uitgangspunten voor politieoptreden in agressie- en geweldssituaties

Jan Naeyé • Paperback

€ 45,50

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Professioneel politieoptreden tegen gewelddadig of agressief publiek vraagt om een combinatie van sociale en fysieke vaardigheden en voldoende beleidsruimte om in specifieke situaties wel of niet 'door te pakken'. In uitgaanssituaties komt het vooral neer op sociale vaardigheden en duidelijk grenzen stellen. Bij verkeershandhaving op het opvangen van bekeuringfrustraties. Bij relatietwisten tellen tact en geduld terwijl verwarde agressieve personen omzichtig benaderd moeten worden vanwege het risico van steek- of slagwapens.

Het betreft het vijfde, en laatste, rapport in een reeks publicaties van de VU-onderzoeksgroep in het kader van het miniprogramma van P&W 'Omgaan met geweld'. In het miniprogramma is zowel gekeken naar het geweldgebruik door als tegen de politie en de mogelijke interactie daartussen. Een belangrijke onderzoekslijn uit de eerdere onderzoeken is dat geweld door en tegen de politie twee kanten vormen van dezelfde medaille. Daarom wordt in deze afsluitende studie juist deze interactie verder uitgediept

Het onderzoeksrapport is uitgegeven in de reeks Politiewetenschap van het Onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap, een zelfstandig onderdeel van het kenniscentrum van de Politieacademie.

Details:

Auteur(s)Jan Naeyé
UitgeverijReed Business
ISBN9789035245112
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's186
Verschijningsdatum
Afmetingen245 x 166 x 11 mm.
Gewicht376 gr.  

Recent bekeken producten