Van A tot ggZ Leven met een eetstoornis

Anita Jansen, H. Elgersma • Paperback

€ 29,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

A-ggZ
LEVEN MET EEN EETSTOORNIS
Een eestroornis ontwricht je leven. Je fysieke gezondheid lijdt eronder, je sociale activiteiten worden erdoor beïnvoled en je werk of studie kan in het gedrang komen. Toch zoeken mensen met een eetprobleem zelden professionele hulp. Dat is jammer, want het is goed mogelijk om van een eetstoornis af te komen.
In Leven met een eetstoornis laten Anita Jansen en Hermien Elgersma zien wat je kunt doen om van je eetprobleem af te komen. Met het inzicht dat ze hebben opgedaan tijdens hun jarenlange ervaring als therapeut en onderzoeker beschrijven ze de realiteit van anorexia nervosa, boulimia nervosa en andere eetsoornissen, zoals de eetbuistoornis. Ze noemen de risicofactoren voor het ontwikkelen van een eetstoornis en beschrijven mogelijke therapieën.
Erkenning van je eerstoornis is vaak de lastigste stap. De auteurs helpen je daarom eerst op weg het besluit te nemen voorgoed vaarwel tegen je problemen te zeggen en vervolgens te kiezen voor de therapie die het beste bij jou past.
Een eetprobleem raakt niet alleen de patiënt zelf. Partners van patiënten weten vaak niet hoe zij met de situatie moeten omgaan. Mensen met een eetstoornis kunnen zelfs een heel gezin ontwrichten. De auteurs geven daarom ook tips hoe je een patiënt kunt ondersteunen terwijl je voorkomt dat je er zelf partner of betrokkene aan onderdoor gaat.
Leven met een eetstoornis verschijnt in de reeks Van A tot ggZ.

Details:

Auteur(s)Anita Jansen, H. Elgersma
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031350186
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's155
Verschijningsdatum
SerieVan A tot ggZ
Afmetingen220 x 150 x 9 mm.
Gewicht229 gr.

Recent bekeken producten