Van A tot ggZ Leven met een psychotische stoornis

Martin Appelo • Paperback

€ 29,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Stemmen, geluiden, beelden en allerlei ideeën komen ongevraagd je hoofd binnen. Door deze vreemde waarnemingen raakt de geest ervan overtuigd dat er iets bijzonders aan de hand is. Er ontstaat chaos, controleverlies, paniek of apathie. Deze "kortsluiting in het hoofd" is typerend voor een psychose. Niet alleen degene die een psychose doormaakt, maar ook de omgeving weet zich vaak geen raad met wat er gebeurt. Het is immers bizar te zien hoe een geliefd persoon verandert in een ander, onbegrijpelijk en soms zelfs gevaarlijk mens.
Een psychose maakt veel kapot. Het contact met de normale belevingswereld, de eigen gedachten en het zelfvertrouwen raakt ernstig verstoord. Maar ook het contact met de sociale omgeving ¿ familie, geliefden en vrienden ¿ staat onder grote druk.

Leven met een psychotische stoornis is een zelfhulpboek voor zowel patiënten als hun partners en familieleden. Naast een uitgebreide beschrijving van de verschillende ziektebeelden, oorzaken en prognoses, geeft Martin Appelo talrijke praktische "leefregels" voor de patiënt en zijn omgeving. Het is daarom een nuttig en verhelderend vademecum voor mensen die aan een psychotische stoornis lijden en een onmisbare leidraad voor iedereen die beroepsmatig of privé met hen te maken heeft.

Leven met een psychotische stoornis verschijnt in de reeks Van A tot ggZ.

Details:

Auteur(s)Martin Appelo
IllustratorM. Jurriëns
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031339792
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's152
Verschijningsdatum
SerieVan A tot ggZ
Afmetingen220 x 150 x 9 mm.
Gewicht218 gr.  

Recent bekeken producten