Van A tot ggZ Omgaan met slapeloosheid

Gerard Kerkhof, Marieke de Gier, Marthe Sernee • Paperback

€ 29,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Van A tot ggZ Omgaan met slapeloosheid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bijna een derde van de Nederlandse bevolking heeft regelmatig of vaak last van slapeloosheid. Slapeloosheid houdt in dat je moeite hebt om in slaap te komen en lang wakker ligt. Ook kan het voorkomen dat je in de loop van de nacht meerdere malen wakker wordt. We spreken van een slaapprobleem wanneer de slapeloosheid niet vanzelf overgaat en klachten oplevert in het functioneren overdag.

Wat zijn de kenmerken van chronische slapeloosheid? Wat zijn veelvoorkomende oorzaken? En welke behandelmethoden kunnen toegepast worden? De auteurs geven antwoord op deze vragen, en laten zien wat cognitieve gedragstherapie voor
insomnie inhoudt. Zij nemen het slaapgedrag onder de loep en bespreken mogelijke aanpassingen, met het doel om de kans op goed in- en doorslapen te vergroten.

Omgaan met slapeloosheid is een nieuw deel in de reeks Van A tot ggZ. Deze reeks is geschikt voor iedereen die te maken heeft met psychische of sociale problemen, zowel voor de betrokkenen zelf als voor de omgeving. De boeken worden veelvuldig gebruikt door (huis)artsen, psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, hulpverleners, maatschappelijk werkers en andere professionals in de gezondheidszorg. Niet alleen om zelf meer inzicht te krijgen in de verschillende problemen en hoe mensen deze beleven, maar vooral om hun cliënten voor te lichten.

Details:

Auteur(s)Gerard Kerkhof, Marieke de Gier, Marthe Sernee
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031378050
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's145
Verschijningsdatum
SerieVan A tot ggZ
Afmetingen220 x 150 x 9 mm.
Gewicht233 gr.

Recent bekeken producten