Veenbrand - grote letter uitgave

Karin Fossum • Hardcover

€ 26,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een caravan op het terrein van een boer worden de lichamen gevonden van een vrouw en een klein kind. Ze zijn met messteken om het leven gebracht. Inspecteur Konrad Sejer en zijn collega Jacob Skarre staan voor een raadsel: er is geen teken van seksueel misbruik en er zijn nog volop waardevolle spullen aanwezig. De rechercheurs zijn ervan overtuigd dat de moeder van de vermoorde vrouw informatie achterhoudt die van belang kan zijn voor het onderzoek, maar de vrouw weigert opheldering te geven over het verleden van haar dochter. Een persoonlijk motief ligt voor de hand, maar wie voelt zoveel woede jegens een kleine jongen en zijn vriendelijke, zachtaardige moeder?

Karin Fossum (Sandefjord, 1954) is schrijfster en dichter. In 1995 verscheen het eerste deel van de zeer succesvolle inspecteur Sejer-serie, Eva’s oog. Deze roman werd bekroond met de prestigieuze Riverton-prijs en de Glazen Sleutel voor de beste Scandinavische misdaadroman. In de Sejer-serie volgden daarna nog twaalf delen. Veenbrand is haar meest recente boek met inspecteur Sejer in de hoofdrol en ook bekroond met de Riverton-prijs voor beste Noorse thriller.

Dit boek in de pers

De boeken van Karin Fossum bewijzen keer op keer dat de beste thrillers op dit moment door vrouwen worden geschreven, en dat die vrouwen steeds vaker uit het hoge Noorden komen.  
De Standaard  

Karin Fossum is een exponent van Scandinavische topkwaliteit.  
De Volkskrant  

De kracht van Fossum zit in de ruimte die ze haar personages geeft om tot leven te komen. Dader of slachtoffer, je krijgt voor iedereen begrip en hoopt eigenlijk vooral dat de onvermijdelijke ontknoping toch niet waar zal blijken te zijn.  
VN THRILLER & DETECTIVE GIDS  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • speurwerk voor haar
  • netelige familiekwesties

Details:

Auteur(s)Karin Fossum
UitgeverijGrote Letter Bibliotheek
ISBN9789036431309
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's382
Verschijningsdatum
SerieKonrad Sejer
Afmetingen230 x 168 x 35 mm.
Gewicht718 gr.

Recent bekeken producten