Venus en Adonis

William Shakespeare • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 20,00

Overal elders € 25,00

Nog niet verschenen, verwacht vanaf 14-12-2016

Gratis verzending
Reserveer Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Venus en Adonis is gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit de beroemde Metamorphosen van Ovidius – binnenkort tweeduizend jaar dood maar nog springlevend. Want kijk wat Shakespeare heeft gedaan met het klassieke verhaal. En kijk wat Hafid Bouazza doet met Shakespeares taal, en wat een prachtige kunst Marlene Dumas daaraan toevoegt.
Venus wordt verliefd op Adonis. Zij probeert hem af te houden van zijn favoriete tijdverdrijf, de jacht. Want o wee als hij sneuvelt bij die gevaarlijke sport. En zij gebruikt al haar verleidingskunsten om Adonis te overtuigen van haar liefde voor hem: overtuigend en bepaald dominant gaat ze daarbij te werk. Maar toch…
Wees zo waardig, jij wonder, je hengst te ontstijgen, En beteugel zijn trotse hoofd aan de zadelboog; Als je mij deze gunst betoont, dan zul jij als beloning Een duizendtal honinggeheimen te weten komen. Kom en ga hier zitten, waar serpenten nooit sissen, En eenmaal gezeten, zal ik je de adem ontnemen met kussen.
Om de samenwerking tussen Bouazza en Dumas te vieren brengen we een luxe-uitgave uit op mooi papier en gebonden, waarover we u nog zullen informeren. Een editie om mee te pronken met een aantal speciaal voor deze editie gemaakte kunstwerken.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)William Shakespeare
UitgeverijAthenaeum
Vertaler(s)Hafid Bouazza
ISBN9789025302504
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten