Verhalen van het Pajottenland

Koenraad Tinel, Stefan Brijs • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 36,00

Overal elders € 45,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Al meer dan een halve eeuw woont en werkt tekenaar en rasverteller Koenraad Tinel in het Pajottenland, het glooiende landschap ten zuidwesten van Brussel, waar in de kleine dorpen een karakteristieke mengeling van koppigheid en bijgeloof, van achterdocht en bruegeliaanse gulheid heerst. Voor 'Verhalen van het Pajottenland' liet Tinel zich inspireren door kleurrijke figuren uit zijn omgeving: de postbode, de boer met zijn varkensbeer, de tuinman zonder benen... Bevriend auteur Stefan Brijs luisterde naar de indringende, vaak komische en tegelijkertijd tragische verhalen van Koenraad Tinel en schreef in zijn bekende sobere en trefzekere stijl tekst bij de intrigerende beelden.

Dit boek in de pers

Koenraad Tinel en Stefan Brijs maakten samen een boek dat naar de keel grijpt. Grotesk en grandioos.  
De Morgen  

Tinel toont thematisch een voorkeur voor de simpele man of vrouw, die vastzit in een kleine gemeenschap en daar ook de beperkingen van aanvaardt. De tekeningen die hij met sobere middelen maakt - zwarte inkt en bruine bister - zijn empathisch zonder sentimenteel of humorloos te worden. (...) Verhalen van het Pajottenland is een requiem voor een verdwijnende geschiedenis, het stuk dat Koenraad Tinel zelf heeft meegemaakt.  
Knack  

Een inktzwart drama dat vaak meer effect sorteert dan een foto of filmbeeld, omdat de scènes keihard, zonder de opsmuk van een strip, tot hun ken zijn teruggebracht.  
NRC  

Wat een prachtig boek is Verhalen van het Pajottenland! Nou ja, prachtig, het is in alle schoonheid eerder huiveringwekkend. Huiveringwekkend mooi. Dat komt vooral door de tekeningen. In zwart-wit. Donker. Somber. Wreed. Neerslachtig. Intrigerend. (...) Een boek om heel lang in de buurt te houden.  
Het Parool  

[De] verhalen, opgetekend door Stefan Brijs, zijn al net zo indringend als Tinels uitzonderlijk krachtige tekeningen.  
Trouw  

Tekenaar Koenraad Tinel en gelauwerd auteur Stefan Brijs sloegen de handen in elkaar om in beeld en woord een prachtige neerslag van enkele levensverhalen uit het Pajottenland te maken. (...) Uit het leven gegrepen: soms grappig, soms schrijnend. De illustraties van Tinel zijn indrukwekkend: krachtige, ruw geschetste portretten en landschappen die in zwart, wit en grijs een eigen verhaal vertellen. (...) Een rauwe en ruwe parel.  
Metro  

Een boek als een wonder. (...) Vaak grappig, soms wrang, maar altijd goed geschreven en schitterend verbeeld.  
Dagblad De Limburger  

Details:

Auteur(s)Koenraad Tinel, Stefan Brijs
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025441364
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Afmetingen249 x 168 x 42 mm.
Gewicht1297 gr.  

Recent bekeken producten