Verlegen

Pieternel Dijkstra • Paperback

€ 15,99

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Verlegen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Je opgelaten voelen in gezelschap, blozen, een blackout krijgen tijdens een speech of sollicitatiegesprek. Het zijn allemaal vormen van verlegenheid en sociale angst. Wat kun je ertegen doen en hoe kom je ervan af?

Vaak zijn het niet de situaties zelf die sociale angst en verlegenheid opwekken, maar de gedachten die mensen over deze situaties hebben, zoals 'Ik ben niet goed genoeg' of 'Als ik maar niet afga'. Het gevolg: je durft niet meer te praten met iemand die je niet kent of staat met je mond vol tanden als iemand een kritische vraag stelt. Het risico bestaat bovendien dat mensen 'enge' situaties gaan vermijden of in een sociaal isolement terechtkomen.

Pieternel Dijkstra legt in heldere, bondige taal uit waar verlegenheid, faalangst en sociale angst vandaan komen. Ze geeft veel tips, oefeningen en tests die zullen helpen om verlegenheid en sociale angst te overwinnen, meer zelfvertrouwen te krijgen en beter met 'enge' situaties om te leren gaan.

Dr. Pieternel Dijkstra is psychologe en werkzaam als therapeute en freelance-auteur voor bladen als Santé, Libelle, en Goed Gevoel.

Details:

Auteur(s)Pieternel Dijkstra
UitgeverijSpectrum
ISBN9789027479518
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's154
Verschijningsdatum
SerieVantoen.nu
Afmetingen215 x 140 x 15 mm.
Gewicht226 gr.

Recent bekeken producten