Veroudering vertragen

Kris Verburgh • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,96

Overal elders € 19,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Waarom zijn we sterfelijk? Waarom worden we ouder?
En wat kunnen we hieraan doen? Wat is het verband tussen seks en veroudering, tussen kanker en onsterfelijkheid? Naast antwoord op dergelijke vragen, schetst Verburgh in Veroudering vertragen toekomstige doorbraken die veroudering niet enkel kunnen afremmen, maar zelfs kunnen omkeren. Kortom, mensen weer jonger maken. Tevens kaart Verburgh de vele misverstanden over veroudering aan, zoals dat we ouder worden omdat we verslijten of dat antioxidanten veroudering vertragen.

Verburgh bespreekt daarnaast de rol van voeding in het versnellen of vertragen van veroudering, en legt uit waarom zo veel mensen met overgewicht kampen, en waarom de klassieke verklaring voor waarom we dik worden tekortschiet. Hij verklaart tevens waarom het beste dieet om gewicht te
verliezen tegelijk ook veroudering afremt.
Bovendien wordt in Veroudering vertragen een nieuw model voorgesteld, met verschillende treden die methodes omvatten om het verouderingsproces te vertragen.

Dit boek in de pers

In zijn jeugdig enthousiasme zet Kris Verburgh Stephen Hawking opzij; niet in vakkennis of ervaring, maar in helderheid en eenvoud.  
De Standaard  

In zijn nieuwe boek "Veroudering vertragen" breit de auteur van De Voedselzandloper onverstoorbaar verder aan zijn meesterplan.  
Humo  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een echt oog in de storm in deze tijd waarin iedereen wel iets te roepen heeft over gezondheid en ouder worden.

Sinds het begin van onze geschiedenis zoeken mensen naar een manier om de kwalen van het ouder worden en de onvermijdelijke dood die op het leven volgt te omzeilen. De vele kweestes door alchemisten om het levenselixer te vinden zijn misschien nog wel het beste historische voorbeeld van de vruchteloze pogingen het leven te verlengen. In onze eeuw is er echter zoveel bekend van het functioneren van ons lichaam, en Kris Verburgh heeft in zijn 'Veroudering vertragen' alle feiten voor ons op een rijtje gezet. Tegelijkertijd ontmaskert hij vele mythen die bestaan over gezond ouder worden en het ouder worden op zich. Door vragen te stellen als "Waarom zijn we sterfelijk?" dwingt hij je echt het leven en je gezondheid op een totaal andere manier te gaan bekijken. Hij biedt daarbij een geheel nieuw model in de vorm van een trap waarbij iedere trede een methode is om het verouderingsproces af te remmen. Een echt oog in de storm in deze tijd waarin iedereen wel iets te roepen heeft over gezondheid en ouder worden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Kris Verburgh
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035143982
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 153 x 30 mm.
Gewicht572 gr.  

Recent bekeken producten