Verslaafd aan denken

Jan Geurtz • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Verslaafd aan denken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe komt het dat we vaak geen enkele zeggenschap lijken te hebben over wat we denken? Dat we onszelf bij een toekomstige vervelende gebeurtenis al weken van tevoren lastigvallen met angstige gedachten erover? In Verslaafd aan denken ontleedt Jan Geurtz het verschijnsel denken en toont aan dat het onze meest fundamentele verslaving is.

Jan Geurtz is de auteur van de bestsellers De opluchting, De verslaving voorbij, Verslaafd aan liefde en Verslaafd aan denken. Geurtz studeerde orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie, en is geïnspireerd door het boeddhisme.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het pad naar rust in je hoofd

Continu denken, malen en steedss maar weer mogelijke, eventuele en potentiële scenario’s verzinnen. Veel mensen hebben hier last van en weten dat deze gedachten funest zijn voor het ervaren van geluk. Hoewel denken een van onze grootste krachten is, blijkt het in de praktijk tegelijkertijd ook onze grootste valkuil. Dit besef, zegt Jan Geurtz, is de eerste stap naar rust. De samenvatting van het boek zegt je dit: door ons denken, en het geloof in de echtheid van onze gedachten, zitten we gevangen in het keurslijf van een onjuist beeld van onszelf en de werkelijkheid. Dit heeft tot gevolg dat we telkens weer bekneld raken in een vicieuze cirkel van nare gedachten en pijnlijke gevoelens. Verslaafd aan denken weet je bewust te maken van je eigen interne processen, en uit elkaar te halen wat er nu precies mis gaat. Het boek gaat behoorlijk diep, dus een goede tip: zoek een kalm plekje op en lees daar dit boek. Iedereen die op zoek is naar ware rust: Verslaafd aan denken is de eerste stap!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • leerzame boeken over spiritualiteit
  • boeken over psychologie

Details:

Auteur(s)Jan Geurtz
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026333385
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 24 mm.
Gewicht365 gr.  

Recent bekeken producten