Verzamelde gedichten

M. Vasalis • Hardcover

€ 27,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sub Finem

En nu nog maar alleen
het lichaam los te laten
de liefste en de kinderen te laten gaan
alleen nog maar het sterke licht
het rode, zuivere van de late zon
te zien, te volgen en de eigen weg te gaan.
Het werd, het was, het is gedaan.

Dit gedicht uit de bundel De oude kustlijn, de in 2002 postuum gepubliceerde vierde dichtbundel van M. Vasalis, is in heel korte tijd net zo klassiek geworden als De idioot in bad, Het ezeltje, Drank, de onberekenbare en Afsluitdijk.
Voor het eerst verschijnen de vier bundels van Vasalis tezamen in een mooi gebonden editie Verzamelde gedichten, waarop door velen al lang gewacht werd. Vasalis gedichten blijken voor veel mensen in moeilijke tijden een grote troost te zijn en worden vaak zowel in bloemlezingen opgenomen als voor particuliere doeleinden gebruikt.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het hele oeuvre van Vasalis in één prachtige bundel

Vasalis overleed voordat haar vierde bundel kon worden uitgebracht. Dat gebeurde gelukkig postuum alsnog, en nu zijn alle vier haar dichtprestaties gebundeld in deze prachtige uitgave. Vasalis staat bekend om haar indrukwekkende, filosofische poëzie met vele lagen. Dit is dan ook niet een bundel die snel kan worden doorgelezen, maar waarvoor de tijd moet worden genomen. Vasalis denkt en rijmt over de stroom van het leven en het gewicht van de tijd, over de zin van het denken en de vrijheid in de leegte. Vasalis, ook winnares van de P.C. Hooftprijs, is een klassieke dichteres wiens gedichten nog lang zullen overleven. Een must-read voor elke liefhebber van het woord, en een fundament van de Nederlandse dichtkunst. Prachtige aanrader die met rust en passie gelezen moet worden!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)M. Vasalis
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
ISBN9789028240629
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's196
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 132 x 24 mm.
Gewicht370 gr.  

Recent bekeken producten