Vlinders in november

Audur Ava Ólafsdóttir • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,12

Overal elders € 18,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 1 uur geleden.
Bestellen

Vlinders in november is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een donkere novembermaand wordt de vertelster van dit verhaal door haar man verlaten, vraagt haar beste vriendin haar voor haar zoontje van vier te zorgen omdat zijzelf moet worden opgenomen in het ziekenhuis, en wint ze in een loterij een zomerhuis. Ze besluit om samen met haar protegé Tumi op reis te gaan door het barre IJsland, op zoek naar een mooie plek voor haar nog te bouwen zomerhuis. Tumi is bijna doof en zeer slechtziend, en leeft door deze ingrijpende lichamelijke beperkingen in zijn eigen wereld.

Met Vlinders in november laat Ólafsdóttir zien welke absurde en dramatische wendingen het leven kan nemen, en ze beschrijft op zowel ontroerende als geestige wijze een bijzondere en steeds intenser wordende relatie. Tegelijk is deze road trip voor de vertelster een persoonlijke zoektocht, waarin ze wordt geconfronteerd met haar ambivalente gevoelens jegens het moederschap.

Dit boek in de pers

Een verfrissende roadnovel vol grappige opmerkingen. (...) Je zou 'Vlinders in november' een vrouwelijke schelmenroman kunnen noemen. (...) Olafsdottir vertoont niet de minste neiging tot psychologiseren en dat werkt erg verfrissend. Loodzware uitspraken zijn ver te zoeken, terwijl de schrijfster toch niet wegzinkt in al te lichtzinnige feelgood.  
Trouw  

Een roman die uitnodigt om het onverwachte in het leven te omarmen.  
Vogue  

In deze roman over een bijzonder soort moederschap komt alles vloeiend samen. Ólafsdóttirs spel met echo's is perfect in evenwicht.  
Le Monde  

Wanneer je je onderdompelt in een boek van Ólafsdottir raak je niet alleen onder de bekoring van haar schrijfstijl, maar ook onder die van haar betoverende universum en eigenzinnige personages.  
ELLE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moederschap
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Audur Ava Ólafsdóttir
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Kim Middel
ISBN9789023491057
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 138 x 27 mm.
Gewicht462 gr.

Recent bekeken producten