Vlucht zonder einde

Joseph Roth • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 13,59

Overal elders € 16,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Vlucht zonder einde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Vlucht zonder einde' beschrijft de odyssee van Franz Tunda, officier in het keizerlijke leger tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tunda ontsnapt uit krijgsgevangenschap en komt terecht in de chaos van de Russische Burgeroorlog, raakt betrokken bij de communistische avant-garde en zoekt zijn toevlucht in de armen van een mooie Georgische vrouw. Pas na allerlei omzwervingen keert hij vanuit Siberië terug naar Wenen, maar in de tussenliggende jaren is de vertrouwde wereldorde in elkaar gestort en komt Tunda nergens meer aan. Baku, Moskou, Wenen, Parijs - elke stad blijkt slechts een volgende etappe op zijn vlucht zonder einde. Vlucht zonder einde verscheen in 1927 en is wellicht Roths meest persoonlijke roman; met de eindeloze omzwervingen van Franz Tunda voorspelde hij zijn laatste levensjaren. De roman verschijnt nu voor het eerst in het Nederlands, in de vertaling van Elly Schippers die als eindredacteur nauw betrokken was bij de Roth-vertalingen van wijlen Wilfred Oranje en met een inleiding van Arnon Grunberg.

Dit boek in de pers

Kan zich meten met zijn beste werk. (...) Het is vreemd en begrijpelijk dat Roth niet populairder is. Vreemd, omdat hij zo toegankelijk schrijft - soepel, aangrijpend, komisch. Begrijpelijk, omdat zijn werk zo intens verdrietig is. Weinig schrijvers kunnen zoveel ellende oproepen in zo weinig woorden, met zo'n treurig gevoel voor humor. Maar Roth is tegelijk lyrischer en harder. Vlucht zonder einde verscheen in 1927 in is nu door Elly Schippers voor het eerst in het Nederlands vertaald. Vlekkeloos.  
Het Parool  

Roth lees je om zijn prachtige observaties, van die steden, maar vooral van hun bewoners, die hij beschrijft met ongeëvenaarde mensenkennis - en een recht evenredig gevoel voor humor.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Eerste Wereldoorlog
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Joseph Roth
UitgeverijLJ Veen Klassiek
Vertaler(s)Elly Schippers
ISBN9789020414066
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's112
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 16 mm.
Gewicht231 gr.

Recent bekeken producten