Vluchtautogedichten

Maarten van der Graaff • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 17,56

Overal elders € 21,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Maarten van der Graaff is zowel dichter als vernieuwer. Hij is een scherp luisteraar en heeft lef. Godzijdank is hij ook een lyricus en maakt muziek van alle wanorde. Maarten van der Graaff is onbetwist een nieuwe en spitsvondige stem in de poëzie.' - Erik Lindner Vluchtautogedichten is de enige echt vrije encyclopedie. Zo praten figuren uit een bouquetreeksroman over verveling. Zo voorspelt de jonge debutant de dood van een prominente collega. Iemand vaart op een cruiseschip richting het onmogelijke. Een anti-encyclopedie dus, maar ook de zoektocht van een dichter die de hele nacht onderweg is door duister gebied, met een gedicht in zijn achterbak, op zoek naar levensvatbare ruimte. Maarten van der Graaff (1987) publiceerde poëzie en proza in o.a. De Revisor, nY, De Brakke Hond, DW B en Het Liegend Konijn. Van minuut tot minuut zou er niets van mij overblijven. Een wandeling met aan weerskanten bedwelmende aspecten leerde mij dit. Ik brak een angst aan die hier op had gewacht.

Dit boek in de pers

Maarten van der Graaff durft veelstemmig te zijn op inhoudelijk en vormelijk niveau [en] zoekt een uitweg uit de Nederlandse poëzietraditie en bouwt zijn eigen taalwereld. Hij doet dat baldadig en intelligent, twee woorden die volgens Van der Graaff met elkaar wel te rijmen vallen. (...) Zo jong nog en nu al zo goed op de hoogte van hoe het er in de wereld aan toegaat.  
De Morgen  

Vluchtautogedichten biedt uitzicht op een intrigerend oeuvre  
NRC  

Vluchtautogedichten is zonder twijfel het sterkste debuut van het jaar (...) een geweldige leeservaring waarin alles op het spel wordt gezet.  
Metro  

Een uitzondering in dit vlakke landschap van realisten en verbaasde speurders (...) Maar ook los van deze on-Nederlandse kwaliteit is van der Graaff in dit gezelschap de opvallende debutant (...) Hij ontsnapt in zijn vluchtauto, te weten de poëzie, aan de al te modale en gewone werkelijkheid, op zoek naar nieuwe dimensies (...) Heerlijk, deze haast écriture automatigue-achtige prop van Oosterhoff, Pessoa, Duinker, Koenegracht en zo nog wat andere invloeden. Talent en temperament zijn hier de steekwoorden.  
Vrij Nederland  

De dichter geeft zijn woede én plezier de vrije loop. (...) De aan het proza van Grunberg herinnerende herhalingen drukken een peilloze weerzin uit.  
De Groene Amsterdammer  

De Nederlander Maarten van der Graaff is een hemelbestormer  
Cobra  

Grappig, overmoedig en af en toe schaamteloos lyrisch. [Een] baldadige taalexplosie.  
Tzum.nl  

Een bundel voor de pure liefhebber.  
Noord Hollands Dagblad  

Bijzondere gedichten, bijzondere dichter. Er schuilt een lyricus in hem, maar ook iemand die het graag uitschreeuwt, iemand die wil raken, maar ook iemand die wil schoppen.  
VPRO Boeken  

Details:

Auteur(s)Maarten van der Graaff
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025441173
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's80
Verschijningsdatum
Afmetingen240 x 160 x 5 mm.
Gewicht117 gr.  

Recent bekeken producten