Vochtige streken

Charlotte Roche • Paperback eci.be lezers

€ 10,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Vochtige streken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Charlotte Roche schreef met Vochtige streken een uitgesproken roman, met in de hoofdrol een even openhartige als kwetsbare heldin. Vooruitstrevend en expliciet, maar ook dapper en ontroerend.

Na een mislukte poging om haar intieme delen te scheren, ligt de achttienjarige Helen op de afdeling interne geneeskunde van het Maria Bijstand Ziekenhuis. Ze koestert de hoop dat haar gescheiden ouders aan haar ziekbed nader tot elkaar komen en met dit doel voor ogen probeert zij haar verblijf in het ziekenhuis zo lang mogelijk te rekken. Omgeven door medische instrumenten en zoemende machines overdenkt ze op onverbloemde wijze de uitzonderlijke gaven van het vrouwelijk lichaam.

In Vochtige streken komen de laatste taboes van ons tijdperk aan bod. Moedig, radicaal en provocatief rebelleert Charlotte Roche tegen hygiënegekte, de steriele esthetiek van de vrouwenbladen en de gestandaardiseerde omgang met seksualiteit en het vrouwelijk lichaam.

Vochtige streken heeft in Duitsland veel opschudding veroorzaakt en een debat over de vrouwelijke seksualiteit op gang gebracht. Al binnen enkele maanden na verschijning gingen er van deze spraakmakende roman meer dan zevenhonderdduizend exemplaren over de toonbank.

Details:

Auteur(s)Charlotte Roche
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023455325
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's216
Verschijningsdatum
Afmetingen212 x 137 x 21 mm.
Gewicht261 gr.  

Recent bekeken producten