Voeding

E.M.H. Mathus-Vliegen, J.J. van Binsbergen • Paperback

€ 32,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Voeding is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoewel een tekort aan voeding op dit moment in het Westen niet aan de orde is, zijn er velerlei voedingsgerelateerde problemen die de gezondheid van patiënten in de huisartspraktijk bedreigen. Voedingswetenschap is een buitenbeentje in de bètawetenschappen. onderzoek is moeilijk uitvoerbaar: iedereen eet elke dag, er is een grote diversiteit aan eetgewoonten, je kunt iemand geen 'placebovoeding' geven. Het belangrijkste obstakel is dat tussen het dagelijks voedingspatroon en het mogelijk optreden van pathologie na voedingsinterventie, het tijdsbeloop doorgaans jaren is.
Het is ondoenlijk om alle facetten van voeding hier te behandelen. In 'Voeding' is een aantal alledaagse spreekkamervoorbeelden uitgewerkt. Zij zijn bedoeld om de breedte aan te geven van het aandachtsgebied van de voedingsleer binnen de (huisarts)geneeskunde.
In de reeks Practicum huisartsgeneeskunde wordt in ieder deel een specifiek onderwerp uitgebreid belicht. Telkens door een auteur die specialist is op dat terrein. De losse delen, zoals Voeding, zijn door de hoge kwaliteit en de directe toepasbaarheid onmisbaar voor elke huisarts.

Details:

Auteur(s)E.M.H. Mathus-Vliegen, J.J. van Binsbergen
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789035233652
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SeriePracticum huisartsgeneeskunde
Afmetingen235 x 171 x 10 mm.
Gewicht248 gr.  

Recent bekeken producten