Vogelvrij

Sytze van der Zee • Paperback eci.be lezers

€ 17,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Vogelvrij is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wie namen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland deel aan de klopjacht op Joodse onderduikers? Wie verraadde hen eigenlijk? Sytze van der Zee stelde zich deze vraag nadat hij was benaderd door een man die beweerde dat zijn vader Anne Frank en haar familie bij de Gestapo had aangebracht. Dit boek is het resultaat van Van der Zee’s zoektocht. Vogelvrij geeft de verraders, de verklikkers en de jodenjagers een gezicht. Ten slotte keert Van der Zee terug naar de vraag: wie heeft Anne Frank en de andere mensen in het achterhuis verraden?

Dit boek in de pers

Een onthullend boek over 'de jacht' op de Joodse onderduiker. We zullen er de komende tijd vast meer over horen en dat is de verdienste van Van der Zee.  
Het Parool  

Een even afschuwelijke als historisch waardevolle beschrijving van de jacht op joden. (...) Van der Zees verdienste is dat hij eens te meer toont dat dit (de vervolging van 70% van de joden in Nederland) niet alleen kon door zoiets anoniems als een administratief systeem, maar dat er ook mensen schuld aan hebben, mensen die hij met naam en toenaam noemt. (...) Een voortreffelijk werk over de duisterste kant van de oorlog.  
Elsevier  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over verraad
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Sytze van der Zee
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023454328
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 146 x 55 mm.
Gewicht873 gr.  

Recent bekeken producten