Het volume van een loge

Annemieke Gerrist • Paperback

€ 17,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Het volume van een loge is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Annemieke Gerrist heeft een krachtige poëtische stem en een opvallend beeldend vermogen. De eerste regel van het titelgedicht brengt de lezer ogenblikkelijk dwingend naar de ruimte in haar verbeelding: `Twee bedden: 1 van een gezin en 1 van de logé, gescheiden door een dunne wand. Het is een ogenschijnlijk eenvoudige regel, maar de wereld die wordt opgeroepen is vele malen groter dan op het eerste gezicht lijkt. Haar alledaagse onderwerpkeuze is verraderlijk, want keer op keer monteert ze taalfragmenten aaneen die doorgaans niet logisch samenhangen.

In Het volume van een logé laat Annemieke Gerrist zien dat ze een groot register tot haar beschikking heeft, alle lyrische conventies tart en dat ze de ernst van de taal luchtig weet te bespelen.

Dit boek in de pers

Ook in haar tweede bundel toont deze dichteres zich een meester in de vervreemding van kleine, alledaagse zaken.  
NRC  

Spannende poëzie.  
Het Parool  

Doordat Gerrists taal geladen is en wijdlopig tegelijk, schept ze een vreemd en vervreemdend effect van afstand en intimiteit tegelijk.  
Trouw  

Het sterke van de bundel is dat Gerrist ervaringen vanuit haar eigen leefwereld subtiel transformeert naar een filosofisch plan, zonder dat ze de begane grond - in haar geval de stad - verlaat.  
Leeuwarder Courant  

Gerrist weet een speelsheid in haar poëzie te brengen die er voor zorgt dat ze steeds opnieuw, steeds anders te lezen is. En dat is wat goede poëzie hoort te doen.  
8Weekly  

Details:

Auteur(s)Annemieke Gerrist
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023483038
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's72
Verschijningsdatum
Afmetingen238 x 169 x 8 mm.
Gewicht168 gr.  

Recent bekeken producten