Vreemder dan je je kunt voorstellen

John Higgs • Paperback

€ 

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Vreemder dan je je kunt voorstellen wordt de vorige eeuw niet zoals gebruikelijk samengevat aan de hand van geijkte thema’s. In plaats daarvan heeft auteur John Higgs een aantal radicale kunstenaars, wetenschappers, genieën en gekken als gids gekozen. Via grote geesten als Albert Einstein, Sigmund Freud, Pablo Picasso en Ayn Rand laat hij zien dat de belangrijke revolutionaire ontwikkelingen in de twintigste eeuw – de relativiteitstheorie, het kubisme, de kwantummechanica, het postmodernisme en de chaostheorie – geen onbegrijpelijke, abstracte theorieën zijn, maar wegwijzers die ons naar de wereld van nu leiden. In een meeslepende vertelling laat John Higgs wetenschap, kunst, economie, filosofie en het individualisme vloeiend in elkaar overlopen, waardoor je beter begrijpt hoe drastisch de wereld en de menselijke psyche in de afgelopen honderd jaar zijn veranderd.

Dit boek in de pers

Voor het eerst van mijn leven heeft iemand mij lastige materie als kwantummechanica weten uit te leggen op een manier die toegankelijk en humoristisch is. John Higgs steelt de show wanneer hij als rechtgeaarde Brit Einstein verklaart met behulp van een worst en een kop thee.  
De Volkskrant  

Higgs vertelt ons, ook door het vermijden van meer voor de hand liggende onderwerpen, een briljant en prikkelend verhaal.  
FINANCIAL TIMES  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over cultuurgeschiedenis
  • filosofische boeken

Details:

Auteur(s)John Higgs
ISBN9789023493457
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten