Wat doe ik hier in godsnaam?

Carel ter Linden • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Wat doe ik hier in godsnaam? is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Officieus hofpredikant Carel ter Linden gelooft niet meer in een persoonlijke God. Dat en meer zei hij in een lezing naar aanleiding van zijn te verschijnen boek ‘Wat doe ik hier in godsnaam?’

Een interview in Trouw riep vrij veel reacties op, en ter Lindens nieuwe boek wordt dan ook door velen met spanning verwacht. Op Wat schrijft Carel ter Linden in godsnaam?

Van Zin naar zin, een persoonlijke zoektocht: “Dat idee dat ik vroeger had, dat deze wereld en ons leven een diepe betekenis moeten hebben, een verborgen zin, dat ben ik kwijt.

Ik wil wel degelijk een zin aan mijn leven geven, en proberen er iets van te maken, maar het is een “zin” zonder hoofdletter.

Aan de andere kant kan ik me mijn leven niet voorstellen zonder de verhalen van het Oude en Nieuwe Testament en de diepe wijsheid die daarin ligt opgeslagen.”

Carel ter Linden nam veertien jaar geleden afscheid van de Kloosterkerk. Een voordeel van met pensioen te zijn, is dat ‘de druk eraf’ is. Hij zegent nog af en toe een huwelijk in, doet zo nu en dan een begrafenis, een enkele doop. En hij preekt eens per jaar in de gemeenten waar hij heeft gestaan. Het laat hem voldoende tijd voor zelfstudie en voor schrijven.

Details:

Auteur(s)Carel ter Linden
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029587129
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's164
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 131 x 26 mm.
Gewicht378 gr.  

Recent bekeken producten