Wat het oog je vertelt

Cees Nooteboom • Hardcover

€ 39,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Wat het oog je vertelt is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Al sinds de vroege jaren vijftig bereist Cees Nooteboom de wereld, op zoek naar de beelden en verhalen die onze cultuur vormen. In Wat het oog je vertelt laat hij zien wat écht kijken is.

‘Alle kunst heeft een element van bedrog, en ik weet dat ik bedrogen word; in de straten op die foto’s kan ik nooit meer lopen, omdat het nu eenmaal op die beelden toen is, en toen is een onbereikbaar land. Maar dat ik het gevoel heb dat het toch kan, daar gaat het om.’

In 2015 verscheen De schrijver als hoofdpersoon, een verzameling van Nootebooms beste stukken over literatuur. Wat het oog je vertelt bevat Nootebooms mooiste stukken over beeldende kunst, architectuur, film en fotografie en een kleine afdeling gedichten. Een unieke kijk op kunst – de blik van een zorgvuldige, avontuurlijke en immer nieuwsgierige waarnemer.

Dit boek in de pers

Ook in zijn gebundelde essays over beeldende kunst, en dan vooral als die over zijn favoriete schilder Zurbarán gaan, weet Cees Nooteboom je steeds weer te verrassen. (...) Als een vreemdeling treedt wereldreiziger Nooteboom schilderijen van Cézanne en Zúrbaran tegemoet. Zijn liefdevolle blik weet niet van wijken. En zijn kennis van zaken mengt hij met zijn intelligente verbazing.  
NRC  

Na de keuze uit de mooiste stukken van Cees Nooteboom over literatuur, die vorig jaar verscheen, brengt hij nu in Wat het oog je vertelt. Kijken als avontuur stukken bijeen over beeldende kunst, architectuur en fotografie. De schrijver leert ons hoe je door kennis nog beter leert kijken.  
De Volkskrant  

Het is een veraderming om Wat het oog je vertelt te lezen. (...) Waarom? Omdat hij zich niet schaamt iets te weten. Zonder pedanterie, zonder vooringenomenheid en niet benauwd te laten merken dat hij ergens wat vanaf weet, maakt hij je deelgenoot van zijn avonturen in kunst en cultuur. Met geestige, veelzeggende verhalen.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over kunst
  • diepgaande essays

Details:

Auteur(s)Cees Nooteboom
UitgeverijBezige Bij, Uitgeverij De
ISBN9789023498131
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's688
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 150 x 45 mm.
Gewicht882 gr.  

Recent bekeken producten