Wat ... met je doet Wat depressie met je doet

Arie-Jan de Lely • Paperback

€ 15,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een depressie raakt het diepste van je zijn. Voor iemand die nooit depressief is geweest, is het moeilijk voor te stellen hoe verlammend een depressie kan zijn. Maar het is werkelijkheid voor mensen die aan deze ziekte lijden en een schrikbeeld voor hen die ooit een depressie aan den lijve hebben ervaren.

Dit nieuwe deel in de populaire serie 'Wat ... met je doet' geeft in begrijpelijke taal grondige informatie over de actuele inzichten in depressie. Is depressie eigenlijk wel een ziekte? Hoe kan een depressie het beste behandeld worden? Tegelijk besteedt het in een vijftal diepte-interviews veel aandacht aan het persoonlijke verhaal en aan wat het, ook voor de nabije omgeving, betekent om depressief te zijn. Bovendien bespreekt het aan de hand van de huidige wetenschappelijke kennis diepgaand het verband tussen geloof en depressie (Maakt depressie ongelovig? Maakt geloof depressief?) en tussen geloof en suïcide (Beschermt geloof tegen suïcide? Is suïcide zonde?).

Aan het slot van het boek staat de auteur stil bij geluk. Geluk bestaat niet uit grote, onbereikbare dingen, maar uit eenvoudige dingen binnen handbereik, uit de kunst van geven en ontvangen. Juist in de woestijn van de depressie kan een klein beetje geven en ontvangen heel troostvol zijn.

Arie Jan de Lely werkt als psychiater bij Eleos, stichting voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Hij heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar depressie bij bevindelijk gereformeerden. De serie 'Wat ... met je doet' staat onder eind redactie van Kees Roest.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Arie-Jan de Lely
UitgeverijBoekencentrum
ISBN9789023921509
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's156
Verschijningsdatum
SerieWat... met je doet
Afmetingen211 x 136 x 18 mm.
Gewicht302 gr.

Recent bekeken producten