Wederkomst

Louis Krüger • Paperback

€ 10,00

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Wederkomst is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een vreemd, beklemmend gevoel pakt hem beet: zijn lijf wordt koud en de huid over zijn gezicht trekt strak, hij kan zich niet bewegen. In dit ene moment beseft hij dat de anderekinderen een wereld bewonen waar hij niet in past. Zij, de Hoops, leven niet als andere mensen. Ze weten niets, ze begrijpen niets.

Jannes Hoop, de jongste van vijf kinderen, groeit op in een armoedig gezin. Zijn moeder sterft bij zijn geboorte en zijn vader is een mislukkeling. Terwijl het Eiland onder water dreigt te verdwijnen en de tekenen van een kosmische verandering meer en meer zichtbaar worden, herbeleeft de gewonde Jannes Hoop zijn leven. Alles, vanaf het uur dat hij geboren werd, trekt aan hem voorbij: zijn liefde voor Myrte, de geboorte van Bas en de bouw van de stuwdam die het leven van alle Eilandbewoners veranderde. Hij heeft veel gekregen, maar nog meer moeten loslaten. Nu Jannes het eind van de weg heeft bereikt, ontvouwt zich voor hem nog één groots tafereel.

Wederkomst is een roman over hunkering, teleurstelling, geloof en ontsporing. Het verhaal voltrekt zich in de vreemde, schemerige sfeer van het eenvoudigeen geïsoleerde bestaan van de Eilanders.

Louis Küger is geboren in Zuid-Afrika en publiceerde - zowel in hetAfrikaans als in het Nederlands - verschillende romans, waaronder Wederkomst en Agnes.

Louis Krüger heeft met deze in het Nederlands geschreven roman bewezendat hij in beide literaturen een gezaghebbend schrijver is. Hans Ester in Zuid-Afrika. Ik vind het een prachtige roman. Krüger kan schitterend vertellen, weetzonder grote woorden situaties levensecht neer te zetten, personen enrelaties fijnzinnig te tekenen, inlevend, herkenbaar. J.J. Lakerveld in Opbouw .

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Louis Krüger
UitgeverijMozaiek
ISBN9789023992950
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 135 x 24 mm.
Gewicht359 gr.  

Recent bekeken producten