Weerwater

Renate Dorrestein • Hardcover

€ 27,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen

Weerwater is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De wereld vergaat. Alleen Almere blijft bestaan.

Van de bevolking zijn nog maar een enkele duizenden inwoners over.

Op een paar honderd ontsnapte gevangenen na zijn dat allemaal vrouwen.
‘Na de ramp waren onze verliezen niet te tellen. Geen familie was meer compleet, intacte gezinnen waren er vrijwel niet meer. Kinderen bleven achter als wezen. Nog talrijker waren de jonge weduwes. En met dat laatste begon het vrouwenoverschot. Maar nu loop ik op de zaak vooruit.’

In Almere overleven vijfduizend vrouwen een wereldwijde calamiteit. Mannen zijn er niet meer, behalve een paar honderd ontsnapte gevangenen. Samen moeten zij een nieuwe maatschappij inrichten, met nieuwe familieverbanden. Beslissingen worden voortaan genomen per loterij, zelfs als op een dag een baby wordt gevonden ...

Weerwater is een ongeëvenaarde Dorrestein-vertelling over uitzichtloosheid en hoop, over egoïsme en opoffering, maar vooral over de liefde en ons verlangen naar verbinding. Spannend, teder, ontroerend en geestig.

Renate Dorrestein (1954) neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse letteren. Haar romans werden genomineerd voor vele literaire prijzen ze ontving de Annie Romein-Prijs voor haar gehele oeuvre. Ze schreef zowel het Boekenweekgeschenk Want dit is mijn lichaam als het Boekenweekessay Laat me niet alleen. Dorresteins werk is in vijftien talen vertaald.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een bijzonder verhaal van topauteur Renate Dorresteijn

Een heel bijzonder boek van Renate Dorresteijn. Een boek dat ik niet in eerste instantie bij haar had verwacht, maar dat echt heel goed werkt. Het verhaal is nogal absurd, maar op een geloofwaardige en lichtvoetige manier gebracht. De ik-figuur gaat in Almere wonen dat plots omringd wordt door een mistbank met fatale gevolgen. Een paar duizend mensen overleeft dit en samen moeten ze een nieuwe maatschappij zien op te bouwen. De auteur beschrijft bijzondere personages en aparte taferelen. Een mix van sciencefiction en avontuur met humor gebracht. Bovendien kan Renate Dorresteijn echt geweldig schrijven. Die combinatie zorgt ervoor dat je dit boek moet lezen. ‘Weerwater’ is een aanrader.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de maatschappij
  • verhalen over de toekomst

Details:

Auteur(s)Renate Dorrestein
UitgeverijGrote Letter Bibliotheek
ISBN9789036429924
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's416
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 165 x 29 mm.
Gewicht721 gr.  

Recent bekeken producten