Weg naar zee

Elke Geurts • Hardcover

€ 17,90

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Weg naar zee is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op een hete zomerdag sleept Tessa haar zevenjarige dochter in een bolderkar door een zwartgeblakerd duingebied. Een verzengende tocht, waarin ze de zeven jaren met Summer overdenkt. Het meisje is niet haar gedroomde evenbeeld geworden, maar dat heeft Tessa er nooit van weerhouden alles op alles te zetten om het beste uit haar kind te halen: een goede versie van zichzelf. Hoe langer ze door het mulle zand loopt, hoe sterker haar het gevoel van mislukking overvalt. De weg naar zee is een trefzeker portret van een moeder die tot het uiterste gaat in haar liefde voor haar dochter en tegelijkertijd zoekt naar het perfecte leven.

Dit boek in de pers

De weg naar zee is ondanks de lichte toon een beklemmende roman, waarin de ouderschapsdingetjes steeds meer worden overvleugeld door de alras gevaarlijker aandoende gekte van de hoofdpersoon. (...) Er zit meer dan genoeg Munro in haar schrijverschap.  
NRC  

Even raak als licht.  
Trouw  

Het boek maakt grote indruk. Wanhoop, schaamte, het vergelijken met andere kinderen, de behoefte tot camouflage en ander moederlijk perfectionisme komen in kort bestek zeer indringend tot leven.  
Algemeen Dagblad  

De weg naar zee is een strak gecomponeerde roman die de lezer bij de strot grijpt. Van Geurts zullen we nog horen, zoveel is zeker.  
Cobra  

De weg naar zee is een knappe vertelling. Met deze eerste roman verankert Geurts zich, na twee verhalenbundels, stevig in het Nederlandse literaire landschap.  
Vogue  

Geurts beschrijft die treurnis zo geestig dat je blij wordt van dit verhaal.  
Marie Claire  

Sterke en spannende roman over grenzeloze moederliefde.  
LINDA.  

De weg naar zee is een in weemoedige schoonheid gestold, ontroerend moeder-kindverhaal vanuit een samenleving die zegt dat alles maakbaar is.  
Dagblad De Limburger  

Indringende literatuur.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over mislukking
  • romans over moederschap

Details:

Auteur(s)Elke Geurts
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023485612
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's164
Verschijningsdatum
Afmetingen207 x 133 x 19 mm.
Gewicht269 gr.  

Recent bekeken producten