Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen.

R.P.M.G. Niessen-Cobben • Paperback

€ 55,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen geeft een helder overzicht van het formele recht inzake belastingen, dat wil zeggen alle regels ten aanzien van de belastingheffing. Onderwerpen die hierbij onder andere worden behandeld zijn:

- de wijze van vaststelling en heffing van de belastingen;
- de bestuurlijke boeten;
- mogelijkheden van bezwaar;
- (hoger) beroep en beroep in cassatie tegen beslissingen van de fiscus;
- verplichtingen van de burger jegens de fiscus;
- fiscaalstrafrechtelijke bepalingen.

Naast de bepalingen van de Algemene wet inzake rijksbelastingen komen ook de relevante bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht aan de orde.
Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen is uitstekend geschikt voor fiscale opleidingen aan universiteiten, hbo's en daarmee vergelijkbare praktijkopleidingen. De uitgave is tevens een praktisch naslagwerk voor belastingadviseurs en advocaten die de fiscale belangen van hun cliënten behartigen.

Mr.dr. R.M.P.G. Niessen-Cobben is specialist formeel belastingrecht bij RSM Nederland Belastingadviseurs N.V. te Eindhoven, tevens verbonden aan Bureau Vaktechniek RSM Nederland. Daarnaast is zij fiscaal advocaat bij Boskamp & Willems advocaten te Eindhoven en oud-universitair hoofddocent aan de Maastricht University. Verder is zij hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Formeel Belastingrecht en rechter-plaatsvervanger. Zij publiceerde onder meer Wegwijs in de Fiscaliteit en Wegwijs in de Invordering.

Details:

Auteur(s)R.P.M.G. Niessen-Cobben
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012398251
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's342
Verschijningsdatum
SerieWegwijsserie
Afmetingen238 x 158 x 21 mm.
Gewicht562 gr.

Recent bekeken producten