Wegwijs in de Fiscaliteit

R.E.C.M. Niessen, R.P.M.G. Niessen-Cobben • Paperback

€ 47,00

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wegwijs in de Fiscaliteit voert de lezer binnen in de wereld van de belastingen. Met talrijke voorbeelden wordt gedemonstreerd hoe de Nederlandse belastingen functioneren; alle bekende belastingen, zoals de loon- en inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting, de btw en de erfbelasting, komen aan bod. Tal van kleinere heffingen waaronder de milieuheffingen en de gemeentelijke belastingen worden niet vergeten.
Daarnaast wordt indringend aandacht besteed aan de achtergrond en de bredere betekenis van belastingheffing. De helft van het nationale inkomen van de particuliere naar de collectieve sector overhevelen heeft uiteraard een reusachtige impact op de economie; bedrijven en particulieren richten hun handelen in belangrijke mate naar de fiscale gevolgen die daaraan zijn verbonden. Ook in het internationale zakenverkeer is de invloed van de belastingheffing niet meer weg te denken; daarom wordt aandacht besteed aan tal van internationale aspecten, zoals de voorkoming van dubbele belasting, belastingconcurrentie, belastingparadijzen en de Europese harmonisatie.
Verder wordt uitvoerig ingegaan op het formele recht zoals de aanslagregeling, invordering, administratieve boeten en rechtsbescherming.

Details:

Auteur(s)R.E.C.M. Niessen, R.P.M.G. Niessen-Cobben
UitgeverijSdu Uitgevers
ISBN9789012393867
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 157 x 11 mm.
Gewicht348 gr.  

Recent bekeken producten