Wereldorde

Henry Kissinger • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 26,00

Overal elders € 32,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Wereldorde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Provocerend en uitgesproken

In Wereldorde neemt Kissinger ons mee op een wereldreis langs de historische opvattingen over de ordening van de wereld. Hoe uiteenlopend deze opvattingen ook zijn, iedere beschaving zag zichzelf als het middelpunt van de wereld en beschouwde de eigen normen en waarden als universele standaard.

In onze tijd speelt de internationale politiek zich af op wereldniveau. Tegenstrijdige historische opvattingen over de hoe de wereld in elkaar zit, of zou moeten zitten, komen met elkaar in aanraking. Maar de belangrijke spelers zijn onbekend met elkaars spelregels en een gemeenschappelijk doel is er niet. 

Wereldorde is een uniek boek waarin Kissinger laat zien hoe oude opvattingen terug te vinden zijn in hedendaagse conflictsituaties en hoe we - mogelijk - tot een vreedzame oplossing kunnen komen. 

Henry Alfred Kissinger werd geboren in Fürth (Duitsland) in 1923. Zijn familie verhuisde in 1938 naar New York, op de vlucht voor het naziregime. Als politicus en diplomaat is hij overal op de wereld geweest, stond presidenten met raad en daad terzijde en was nauw betrokken bij de grote politieke gebeurtenissen van onze tijd. Hij schreef vele boeken waaronder zijn memoires (Classic Memoirs), uitgegeven in drie boeken (2011-2012). In 1973 werd hem de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.


Reviews & recensies

Kissingers messcherpe analyse over de wereldorde

Als politicus en diplomaat reisde hij de wereld rond, adviseerde presidenten en was nauw betrokken bij alle grote politieke gebeurtenissen van onze tijd. Henry Alfred Kissinger, even provocerend als uitgesproken, zet een verbluffende prestatie neer in het lijvige werk Wereldorde. Hierin analyseert hij op zijn kenmerkende wijze de grootste uitdaging van de 21ste eeuw. Hoe komen we tot een internationale orde in een wereld waarin uiteenlopende historische perspectieven, gewelddadige conflicten, massavernietigingswapens en ideologisch extremisme de toon zetten? In elke beschaving zitten diep gewortelde historische opvattingen over de ordening van de wereld. Maar nu de internationale politiek zich afspeelt op wereldniveau, komen die vaak tegenstrijdige historische opvattingen over hoe de wereld in elkaar zit (of zou moeten zitten) met elkaar in aanraking. Wat het allemaal nog ingewikkelder maakt is dat de belangrijkste spelers elkaars spelregels niet kennen en een gemeenschappelijk doel ontbreekt. Kissinger toont in Wereldorde hoe die oude opvattingen terug te vinden zijn in hedendaagse conflictsituaties. Vervolgens laat hij zien hoe we - mogelijk - tot een vreedzame oplossing kunnen komen. "Kissingers conclusies zijn verplichte kost voor alle kandidaten van de presidentsverkiezingen in 2016. In het belang van de wereldorde." - The Financial Times. "Nog altijd is hij een zeldzaam scherp en koelbloedig analyticus van de politieke verhoudingen in de wereld. Zijn historische kennis is enorm breed. Zijn ervaring als staatsman indrukwekkend. Wie zou van deze man geen college willen krijgen?" - NRC Handelsblad.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over internationale politiek
  • intelligente mannenzaken

Details:

Auteur(s)Henry Kissinger
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Huub Stegeman
ISBN9789000341399
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 149 x 42 mm.
Gewicht769 gr.

Recent bekeken producten