Werken in een kinderopvang 6

• Paperback

€ 19,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In dit projectboek oriënteren de leerlingen zich op het werk in de kinderopvang. Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos staat centraal, met een babygroep, een dreumesgroep en een peutergroep. De leerlingen helpen ook mee in de buitenschoolse opvang (BSO). Zo krijgen ze met de leeftijdsgroep tot 12 jaar te maken.

De leerlingen helpen in het kinderdagverblijf mee met alle praktische werkzaamheden rond de verzorging van de kinderen: bijvoorbeeld flesvoeding geven, luier verschonen, broodmaaltijd verzorgen en EHBO. Ook zijn er opdrachten waarin de leerlingen leren om de kinderen op een educatieve manier te vermaken. De ontwikkelingsfasen van een kind en de motorische, sociale en geestelijke ontwikkeling zijn bij alle opdrachten belangrijk, maar ook veiligheid en hygiëne krijgen aandacht. Schoonmaakwerkzaamheden vormen vaak het sluitstuk van de methodische aanpak: Voorbereiding, Uitvoering en Nazorg en Terugblik.
Ook leveren de leerlingen bijdragen aan een nieuwsbrief voor de ouders van het kinderdagverblijf.

Bij Start beantwoorden de leerlingen vragen over een clip, kijken ze welke instellingen er in hun eigen omgeving zijn en denken ze na over de competenties die bij dit werk horen. Bij Reactie kijken ze daarop terug, gewapend met de kennis en inzichten die ze bij de casussen hebben opgedaan. Ook onderzoeken de leerlingen welke mbo-opleidingen tot de kinderopvang opleiden. Afsluiting van het projectboek is mogelijk met een kennistoets, praktijktoetsen, een presentatie of een prestatie.

Het projectboek beslaat 48 lesuren en is onderdeel van PiT Edu4all.

Details:

UitgeverijEdu'actief
ISBN9789037201437
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen297 x 210 x 9 mm.
Gewicht306 gr.  

Recent bekeken producten