Werken met groepen Interventies in behandelgroepen

J.A. Snijders • Paperback

€ 30,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Groepsbehandeling is een fascinerende therapievorm. Er gebeurt in een behandelgroep zo veel tegelijk dat een begeleider zich vaak afvraagt wat op verschillende momenten de juiste leiderschapsstijl is. Hoe kun je bijvoorbeeld een behandelgroep zó op gang brengen, dat de deelnemers zelf veel initiatief nemen? Wanneer is het beter om individuele interventies te maken en wanneer kun je beter, door het gebruik van groepsinterventies, vertrouwen op de capaciteiten van de groep? Hoe krijg je vat op processen, conflicten en antitherapeutische gedragingen? En hoe bevorder je zelfonthulling¿ en feedbackprocessen zonder dat een behandelgroep te emotioneel of te conflictueus wordt?

Het uitgangspunt van dit boek is dat het bij de keuze voor een interventiemethode essentieel is om te kunnen putten uit een waaier van mogelijke alternatieven. Pas dán kan een therapeut een groepsbehandeling ook op elk moment in de gewenste richting sturen.

Er worden interventies beschreven die deel uitmaken van drie modellen voor groepsbehandeling die veel in de GGZ voorkomen: groepsdynamische, gestructureerde en psycho¿educatieve behandelgroepen. De beschreven uitgangspunten kunnen ook van belang zijn voor leiders van behandelteams of andersoortige groepen om meer inzicht te krijgen in groepsdynamiek en het effect van interventie.

Details:

Auteur(s)J.A. Snijders
UitgeverijBohn Stafleu Van Loghum
ISBN9789031348008
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's84
Verschijningsdatum
SerieWerken met groepen
Afmetingen242 x 168 x 5 mm.
Gewicht158 gr.

Recent bekeken producten