Werken van B. de Spinoza - Ethica

Guido Joost van Suchtelen, Nicolaas Johannes van Suchtelen, Spinoza • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 18,36

Overal elders € 22,95

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Werken van B. de Spinoza - Ethica is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de Bibliotheek van het Vaticaan deed de Nederlandse filosoof en historicus Leen Spruit eind 2010 een spectaculaire ontdekking: hij vond het verloren gewaande handschrift van Spinoza's Ethica. Op basis van dit manuscript verschijnt het 'boek der boeken' van de moderne filosofie nu in nieuwe vertaling. Spinoza voltooide zijn Ethica twee jaar voor zijn dood, in 1675. Om problemen met het kerkelijk gezag te voorkomen, besloot hij om het werk pas na zijn dood uit te laten geven. Begin 1678 verscheen het in druk. Het oorspronkelijke handschrift werd na uitgave weggegooid, maar een vriend kopieerde het woord voor woord. Tot nu toe nam men aan dat deze kopie ook verloren was gegaan. Eind 2010 vond Leen Spruit het overgeschreven handschrift echter terug in het archief van de Rooms-katholieke Inquisitie. Omdat de tekst op een aantal kleine maar belangwekkende punten afwijkt van de Ethica zoals wij die tot dusver kenden, bezorgde Leen Spruit in augustus 2011 samen met zijn collega Pina Totaro voor Uitgeverij Brill een integrale editie van het manuscript in het Latijn.

Dit boek in de pers

Henri Krop maakte een nieuwe vertaling, met als belangrijk voordeel dat de Latijnse tekst op de linkerpaginas staat afgedrukt. (...) Nu kan iedereen, ook buiten Nederland, de tekst van Spinozas eigen hand lezen, met zijn droge, precieze, soms ridicuul herhalende stijl.  
NRC  

Voornaam uitgegeven in een tweetalige editie, het korzelige Latijn van de zeventiende eeuwse autodidact naast het even zorgvuldige als hedendaagse Nederlands van de Rotterdamse filosoof Henri Krop.  
De Volkskrant  

Details:

Auteur(s)Guido Joost van Suchtelen, Nicolaas Johannes van Suchtelen, Spinoza
UitgeverijWereldbibliotheek
ISBN9789028415041
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieWerken van B. de Spinoza
Afmetingen200 x 125 x 28 mm.
Gewicht494 gr.  

Recent bekeken producten