Wie is homo sapiens? Inzichten uit de psychologie en neurowetenschappen

Carolyn Declerck • Paperback

€ 33,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In hoeverre zijn wij uniek? Geen enkele andere diersoort op aarde evenaart ons in biomassa , in de graad waarmee we het leefmilieu hebben aangepast, in de immense capaciteit tot samenwerken en het oprichten van organisaties en maatschappijen, en tegelijkertijd, in destructieve krachten waarmee we deze in een oogwenk weer kunnen vernielen. Dit boek gaat op zoek naar die eigenschappen die ons mens maken, zoals socialiteit en verstand, en naar de drijfveren die ons gedrag een wispelturig kantje geven. We zijn zowel strategisch als empathisch, planmatig als impulsief, beredeneerd als irrationeel, zelfzuchtig als hulpvaardig. Hoe kunnen we deze paradox in onszelf verzoenen? Om een realistisch en genuanceerder beeld te krijgen van het menselijke gedrag is een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk. De verschillende thema's aangehaald in dit boek - van bewustzijn en leerprocessen tot emoties en persoonlijkheid - trachten weer te geven wat er zich in een menselijk brein afspeelt en hoe dit zich in gedrag vertaalt.

De fundamenten van ons gedrag gaan iedereen aan. Dit boek is gericht naar studenten die gedrag bestuderen, als een inleiding psychologie voor niet-psychologen, alsook naar alle geïnteresseerde lezers die gefascineerd zijn door de complexiteit van onze psyche.

OVER DE AUTEUR

Carolyn Declerck heeft zelf een interdisciplinair traject achter de rug. Ze studeerde Biologie en promoveerde vervolgens in Ecologie aan de Universiteit van California, Davis. Momenteel verricht ze aan de Universiteit Antwerpen onderzoek in de Neuro-economie en doceert ze inleidende Psychologie en Organisatiegedrag aan de Faculteit TEW.

Details:

Auteur(s)Carolyn Declerck
UitgeverijAcco
ISBN9789033493218
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's340
Verschijningsdatum
Afmetingen245 x 170 x 22 mm.
Gewicht683 gr.  

Recent bekeken producten