Winter in Gloster Huis

Vonne van der Meer • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 14,39

Overal elders € 17,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen

Winter in Gloster Huis is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 'Winter in Gloster Huis' nemen we een sprong in de tijd: de koning zit ruim tien jaar op de troon, de zorg is overgenomen door altijd dienstbare robots, de klaar-met-leven-wet is aangenomen. Twee broers krijgen een duizelingwekkende erfenis, plus de opdracht er ‘iets goeds’ mee te doen. De oudste begint een hotel aan een meer waar je waardig en omringd door aandacht kunt sterven. Het wordt een enorm succes. De jongere broer bouwt aan de overkant Gloster Huis, waar mensen die toch aan hun doodswens beginnen te twijfelen, welkom zijn. Maar wie laat zich daarnaartoe lokken? Wie denkt nog dat er iets beters bestaat dan de maakbare dood?

'Winter in Gloster Huis' is een kleine roman over een grote dwaasheid: het gevecht van een Don Quichot met de reus aan de overzijde.

Dit boek in de pers

Wat in deze lichtvoetige pamfletroman wordt bepleit, is in feite de herinvoering van het betere bejaardentehuis – een instituut dat op dit moment juist in rap tempo wordt afgebroken, omdat er geen geld meer voor is.  
NRC  

Warme roman met bloedserieuze strekking.  
De Volkskrant  

Van der Meer giet het euthanasiedebat in de vorm van een mooie, subtiele roman die lezers niet koud zal laten.  
Elsevier  

Winter in Gloster Huis is een elegante, diepzinnige vertelling over leven en dood, die een van de meest urgente kwesties van deze tijd -hoe om te gaan met het feit dat we almaar ouders worden- op een prikkelende manier concreet maakt.  
De Groene Amsterdammer  

Mooi, warm en tot nadenken stemmend.  
Margriet  

Een indrukwekkende roman [...] geeft stof om over de diepste zin van het leven na te denken.  
Friesch Dagblad  

Vanaf de eerste zin pakt ze je in. [...] Glashelder, mythisch krachtig verhaal.  
Dagblad De Limburger  

Boeiende materie en voer voor discussie, los van het feit dat het gewoon een mooi boek is.  
Noord Hollands Dagblad  

Winter in Gloster Huis is een uitstekende roman en daardoor een ideale (hernieuwde) kennismaking met het oeuvre van één van Nederlands grootste schrijfsters.  
CUTTINGEDGE  


Reviews & recensies

prachtig geschreven roman over het vaak eenzame bestaan van ouderen

De roman Winter in Gloster Huis van Vonne van der Meer speelt zich af in de nabije toekomst wanneer de ‘Klaar met Leven’ wet is aangenomen: ouderen mogen zelf hun moment van overlijden bepalen. De broers Richard en Arthur Hofstede krijgen na het overlijden van hun vader een onverwacht grote erfenis. Iets met verstopte diamanten in een muur, maar dat doet er niet echt toe. ‘Doe er iets goeds mee,’ was de enige uitleg van hun vader. En dus bouwt Richard een Vaarwelhotel waar mensen waardig afscheid kunnen nemen van het leven. Het blijkt een enorme hit. Zijn broer Arthur heeft moeite met deze succesformule en bouwt aan de andere kant van het meer een luxe onderkomen voor twijfelaars. Hij noemt zijn hotel het Gloster Huis, naar Gloster uit Shakespeares King Lear, die van zelfmoord wordt behoed door zijn verloren zoon Edgar. Van der Meer zet je met deze prachtig geschreven roman aan het denken over het vaak eenzame bestaan van ouderen. Ze schetst een schrikbeeld van de toekomst waarin zorgrobots en uitzichtloosheid senioren doen verlangen naar de dood.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over euthanasie
  • verhalen over de toekomst

Details:

Auteur(s)Vonne van der Meer
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025446222
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 123 x 16 mm.
Gewicht207 gr.  

Recent bekeken producten