Zelfsturing, hoe het wél werkt

Astrid Vermeer, Ben Wenting • Paperback

€ 19,50

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een zelfsturende organisatie zijn de teamleden gezamenlijk verantwoordelijk voor het teamresultaat. Zij nemen beslissingen bij consensus, zodat ieder teamlid de verantwoordelijkheid kan nemen voor de gemaakte afspraken. En dat maakt in de praktijk een wereld van verschil.

Veel directeuren zien de voordelen van zelfsturing en denken erover hun organisatie in die richting om te vormen. In deze praktische handleiding schetsen we wat nodig is om de transitie van een hiërarchie naar een vorm van zelfsturing mogelijk te maken. We bespreken wat de consequenties van het werken in een zelfsturende organisatie zijn voor teamleden, managers, ondersteunende diensten en teamcoach, en welke vaardigheden zij nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Daarnaast worden concrete handvatten besproken die kunnen helpen om goed met elkaar in een zelfsturende organisatie te kunnen communiceren, zoals de Oplossingsgerichte Interactie Methode, oplossingsgericht vergaderen en handvatten met betrekking tot het omgaan met conflictmatige situaties.
Dit boek is een vervolg op Zelfsturende teams in de praktijk en Coachen van zelfsturende teams. Hoe doe je dat? van dezelfde auteurs. De boeken kunnen prima los van elkaar gelezen worden, maar vormen samen een bron van inspiratie om zelfsturing tot een succes te maken.

Astrid Vermeer en Ben Wenting zijn de oprichters van het Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken en hebben de afgelopen decennia een groot aantal organisaties begeleid bij de invoering van zelfsturing.

Details:

Auteur(s)Astrid Vermeer, Ben Wenting
IllustratorKoos Heemskerk
UitgeverijReed Business Information
ISBN9789035249059
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's172
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 149 x 9 mm.
Gewicht286 gr.

Recent bekeken producten