Zolang er leven is

Hendrik Groen • Paperback eci.be lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

De laatste bestelling was 3 minuten geleden.
Bestellen

Zolang er leven is is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nederland leerde Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club, probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

Dit boek in de pers

De onvolmaaktheden van deze dagboeken passen perfect bij de ‘auteur’ en zijn ‘omstandigheden’. Behendige psychologische manipulatie, kortom. Het maakt het lezen van Zolang er leven is wel tot een interessante ervaring: niet als een dagboek maar als pijnlijke analyse van een steeds kleiner wordende dodelijk, saaie wereld in verval.  
NRC  

De dagboekfragmenten zijn charmant, soms hilarisch.  
Elsevier  

Toch is het ook in dit tweede deel vooral de maatschappijkritische lading die de oude man zijn dagboekfragmenten meegeeft die het uniek maakt. Gecombineerd met de rake (en vermakelijke) beschrijvingen van zijn medebewoners en ouderdom in het algemeen, heeft Groen hier vrijwel zeker weer een hit te pakken.  
Hebban.nl  

In 'Zolang er leven is. Het tweede geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar' werkt de mysterieuze Groen verder aan zijn hilarisch portret van de bejaardenindustrie.  
KNACK.BE  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Realistische beschrijving van een steeds kleiner wordende wereld bij het stijgen der jaren.

Je zult oud worden! De meeste mensen proberen door gezond te leven een zekere respectabele leeftijd te bereiken, maar of het zo leuk is allemaal? Vrienden die overlijden, je eigen lichamelijke en geestelijke aftakeling, om dan je laatste dagen in een verzorgingstehuis te moeten slijten. Ik weet het niet hoor. Hendrik Groen beschrijft in dit boek hoe het leven dan is. Rustig voortkabbelend in het algemeen, met hier en daar wat tips om het leven daar te veraangenamen. Hij denkt na over zijn eigen levenseinde, maar besteedt ook wat tijd aan de actualiteit. uiteindelijk geeft dit boek een pijnlijke analyse van een steeds kleiner wordende wereld. Intussen wordt op literair niveau heftig gespeculeerd. Wie zit er achter het pseudoniem Hendrik Groen?

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verzorgingstehuizen
  • grappige boeken

Details:

Auteur(s)Hendrik Groen
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
ISBN9789029090766
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 35 mm.
Gewicht532 gr.  

Recent bekeken producten