Zwart krijt

Christopher Yates • Paperback

Dit boek in de pers

In Zwart krijt, het debuut van Christopher J. Yates, lijkt diens doe de meest onbetrouwbare verteller te scheppen die technisch haalbaar is. Dit levert een wonder spel met de lezer op. […] Zwart krijt is een ongebruikelijke puzzel en een spannende ook.  
NRC  

Een originele en gelaagde psychologische thriller die je misleidt, verontrust, kwelt en betovert. Een ijzersterk debuut.  
The Times  

Sinister, verslavend en onvoorspelbaar – dit is een roman die heel snel en gretig verslonden moet worden, maar wel een die je lang bij zal blijven.  
RED  

Een ijzingwekkende thriller over de onbedoelde gevolgen van een onschuldg lijkende grap.  
DAILY MAIL  


Reviews & recensies

Een meeslepend verhaal, met vele lagen over psychologische groepsprocessen.

‘Zwart krijt’ is het debuut van puzzelredacteur Christopher Yates. Het verhaal begint tijdens de ontgroeningsperiode aan de universiteit van Oxford, waar zes eerstejaarsstudenten een gevaarlijk spel met elkaar spelen. Hoofdpersoon Jolyon (typische naam trouwens) verzint met vijf vrienden een psychologisch spel waarin getest wordt hoeveel schaamte en vernedering de spelers kunnen verdragen. Het verhaal neemt al snel een grimmige wending. In dit boek lees je hoe ver mensen gaan om ‘erbij te horen’. Gelukkig is dit een issue dat geheel geen rol speelt in mijn eigen leven, en ik ben niet de enige getuige de reacties van de deelnemers aan het spel. Zo vindt de altijd bescheiden Emilia het spel eigenlijk maar niks. Zij is ervan overtuigd dat de groep bestaat uit innige vriendschappen. Maar deze blijkt toch over te kunnen gaan in vijandschap. Niet echt om vrolijk van te worden, maar wellicht toch de realiteit.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over de universitaire wereld
  • thrillers over spellen

Details:

Auteur(s)Christopher Yates
ISBN9789026331565
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.  

Recent bekeken producten