Zwarte aarde

Timothy Snyder • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 23,99

Overal elders € 29,99

Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending
Bestellen

Zwarte aarde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Holocaust staat gelijk aan de verschrikkelijke dood van miljoenen joden in de gaskamers. Maar nog voordat die gaskamers werden gebouwd, was het grootste deel van de Europese joodse bevolking al door de nazi's gedood in de landen ten oosten van Duitsland. In Zwarte aarde geeft Timothy Snyder antwoord op de vraag wat Hitler beoogde met de bezetting van Polen, de Baltische staten en delen van de Sovjet-Unie. Hitler meende dat het Duitse volk op den duur zou verhongeren als er geen andere hulpbronnen werden aangesproken. Midden-Europa moest de graanschuur van Duitsland worden en het Duitse volk de Lebensraum bieden waarop het recht had. In Hitlers paranoïde filosofie was dat een vrijbrief om de joodse bevolking op grote schaal uit te roeien. Zwarte aarde is een briljante en controversiële geschiedenis van de Holocaust. Snyder laat zien dat bepaalde ideeën en overtuigingen die in onze tijd leven dicht in de buurt komen bij de ecologische paniek die Hitler in de jaren dertig ertoe dreef zijn buurlanden binnen te vallen.

Dit boek in de pers

Historicus Timothy Snyder toont aan dat de Holocaust niet zo uniek was. Zwarte aarde is verbluffende geschiedschrijving.  
De Standaard  

De verdienste van Snyders werk is dat hij de landen in Oost-Europa als volwaardige en onderling heel verschillende leden van de Europese statenfamilie behandelt  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over nazisme
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Timothy Snyder
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Willem van Paassen, Bep Fontijn
ISBN9789026331312
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's464
Verschijningsdatum
Afmetingen231 x 152 x 39 mm.
Gewicht719 gr.

Recent bekeken producten