1914-   eReader eBook

Bert Bukman • eBook

€ 7,49

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het was het jaar van de grootste breuk uit de moderne historie. Het begon vredig als uitloper van de belle époque, maar het eindigde in de loopgraven en de modder van Vlaanderen en Frankrijk, zonder enig uitzicht op betere tijden. Integendeel _ de hel van Verdun, het gifgas en de tanks moesten nog komen. In 1914 geeft historicus Bert Bukman een kleurrijk beeld van het eerste oorlogsjaar aan de hand van de belevenissen van direct betrokkenen, zoals Winston Churchill, Adolf Hitler en suffragette Emmeline Pankhurst. Via hen maken we de grote en kleine historische gebeurtenissen mee van dit bijzondere jaar. De moord op de Oostenrijkse aartshertog Franz Ferdinand en zijn vrouw, de diplomatieke schermutselingen die leidden tot de frischer, fröhlicher Krieg, en de uitzichtloze gevechten aan het front. Maar ook een opzienbarend nieuw hoogterecord van een zeppelin en het eerste televisietoestel. Door deze benadering, dicht op de huid van de betrokkenen bezien en beschreven, ontstaat een verrassende en nieuwe blik op het jaar dat als startschot geldt van de nieuwe tijd. Bert Bukman (1960) studeerde geschiedenis in Leiden en was werkzaam in de reguliere en de corporate journalistiek. Hij publiceerde eerder Het slagveld, dat werd genomineerd voor de M.J. Brusseprijs 2012 voor het beste journalistieke boek, en Anton, het levensverhaal van nsb-leider Anton Mussert.

Reviews & recensies

Een vlot overzicht van het eerste jaar van de Eerste Wereldoorlog

Nu precies een eeuw geleden brak de Eerste Wereldoorlog uit. De eerste 'moderne' oorlog, die vele miljoenen doden tot gevolg had. 1914 richt zich alleen op het eerste jaar van de Grote Oorlog, waardoor er diep kan worden ingegaan op de oorzaak. Bukman schetst een beeld van de ervaringen van Winston Churchill en Adolf Hitler. Door hen krijgt de lezer een totaalbeeld van de verscheidene moeilijke beslissingen die genomen moesten worden. De moord op Franz Ferdinand komt uiteraard aan bod, alsook het eerste jaar van de gruwelijke loopgraafoorlog. Het totaalbeeld dat 1914 brengt is fris en bijzonder, hoewel Bukman er in 120 pagina's erg snel doorheen vliegt. 1914 is een bondig, maar prachtig overzicht van het eerste jaar van de Grote Oorlog.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Bert Bukman
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035141735
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's99
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte545 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten