Aan de meet-   eReader eBook

Mart Smeets • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Afscheid van de Tour de France Van 1973 tot en met 2015 draaide Mart Smeets als wielerjournalist mee in het circus van de Tour de France. Met tweeënveertig kruisjes achter zijn naam nam hij afscheid. In Aan de meet blikt hij terug op het jaarlijkse wielerspektakel, aan de hand van zijn meest gedenkwaardige ontmoetingen in bijna een halve eeuw Tour. Eddy Merckx, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Steven Rooks, Gerrie Knetemann, Jacques Anquetil, Jan Ullrich en Lance Armstrong zijn slechts een paar voorbeelden van de wielrenners die hij van dichtbij meemaakte. Hij voelde vriendschap en affiniteit, respect voor de prestaties, verwondering over het leven in deze vreemde zeepbel, afkeer van de bijna constante reeks leugens; al deze gevoelens komen terug in dit boek. Tweeënveertig jaar Tour de France leverde een verzameling mooie, verrassende, soms wrede, maar altijd waargebeurde verhalen op.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Mooi afscheid van sportjournalist Mart Smeets. Verhalen die lezen als een trein, hilarisch zijn en soms ontroerend. Mag in de boekenkast van wielrenliefhebbers niet ontbreken.

Dit boek is het ‘adieu’ van Mart Smeets aan de wielersport. Na 43 jaar verslaggeving beschrijft hij in dit boek zijn ontmoetingen met 27 van zijn favoriete renners. Maar ook zijn verhalen over de toestanden rondom het peloton zijn vermakelijk, en hij is op zijn best met kleine observaties die hij doet, en die vaak de basis vormden voor zijn tv-reportages. Voor de echte fan van Mart Smeets, en ik ben er een, is dit boek zeer de moeite waard, ook al bevat het verhalen die we soms al kennen. Uiteraard passeert ook de hele dopingaffaire de revue en daar heeft Smeets zijn eigen kijk op. Ontroerend is zijn beschrijving van het bezoek van Lance Armstrong aan de Daniel den Hoed kliniek, daags voor de tourstart in 2010. Ouders van doodziek kinderen die hun held ontmoeten. Het blijft een prachtig verhaal.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Mart Smeets
UitgeverijUitgeverij De Kring
ISBN9789462970335
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's280
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2814 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten