Academy Street-   eReader eBook

Mary Costello • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Academy Street is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ze stond aan de rand van het gras. Ze zweefde tussen twee werelden, ontcijferde de grond, tekende de gang, de eetkamer en de trap in de lucht. Ze was nu wanhopig dicht bij huis, bij de kamers en de stemmen die voor haar de eerste belichaming van haar thuis waren geweest. Ze werd overspoeld door herinneringen, haar hart bonsde en de geschiedenis dook op.

Tess, die in de jaren veertig in West-Ierland opgroeit, is een bedeesd, introvert kind. Maar onder haar stille buitenkant schuilt een vurig hart. Die vurigheid zal haar er later toe brengen te verhuizen naar het rumoerige New York van de jaren zestig. In de meer dan veertig jaar dat Tess aan Academy Street in Noord-Manhattan haar stille maar intens emotionele leven leidt, maakt ze kennis met een wrede liefde en een rampzalig verlies.

Verblijdend en aangrijpend, ingehouden maar overweldigend - dit is een diep ontroerend verhaal over de zoektocht van een vrouw naar haar eigen plekje midden in het bruisende, rumoerige, fantastische New York.Academy Street wordt bezield door een soort dwingendheid. In elke zin zijn het ritme en de heftigheid van het innerlijk leven gevangen.

'Academy Street doet denken aan Stoner. Beide boeken stellen de vraag waaruit een eerzame bijdrage aan de wereld bestaat en vertellen een bijzonder meeslepend verhaal door ons een ogenschijnlijk onopvallend leven te tonen.' The Guardian

Dit boek in de pers

Mary Costello maakt indruk met Academy Street, haar debuutroman over een vrouw die dreigt te verdampen.  
De Standaard  

Er zijn bescheiden mensen, maar er zijn geen bescheiden levens. Ook het stille, nauwelijks opgemerkte leven van Tess Lohan zit vol drama en verlangen en grootste gevoelens. In deze kleine roman slaagt Costello erin ons dat te laten zien.  
NRC  

Ierse debutante weet de lezer krachtig het levens verhaal in te trekken van een solitaire emigrante. In een terloopse stijl maakt Mary Costello de vluchtigheid van het leven voelbaar.  
De Volkskrant  

Academy Street doet denken aan Stoner, het herrezen meesterwerk van John Williams. Beide boeken stellen de vraag waaruit de eerzame bijdrage aan de wereld bestaat en vertellen een bijzonder meeslepend verhaal door ons een ogenschijnlijk onopvallend leven te tonen.  
The Guardian  

Waar het erom gaat echt onder de huid van je personages te kruipen betoont de Ierse schrijfster Mary Costello zich in Academy Street een ware meester.  
The Independent  

Een onmiskenbaar moedig boek, een onomwonden poging intens alledaags leven te herscheppen en bijzonder te maken.  
The Sunday Times  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het leven van vrouwen
  • romans over het echte leven

Details:

Auteur(s)Mary Costello
UitgeverijHollands Diep
Vertaler(s)Wim Scherpenisse
ISBN9789048826179
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte534 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten