Achter de regenboog-   eReader eBook

Solomonica de Winter • eBook

€ 8,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 19 uur geleden.

Achter de regenboog is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na de gewelddadige dood van haar vader is de inmiddels dertienjarige Blue gestopt met praten. Ze heeft maar één liefde over: die voor het boek dat ze van hem kreeg vlak voor zijn dood, waarin ze onafgebroken leest. Wanneer Blue haar vaders moordenaar ontmoet, besluit ze dat dodelijke wraak het enige is wat haar rest. Maar voor het zover is wordt ze verliefd. En dan neemt alles een onverwachte, nog veel gewelddadiger wending dan voorzien. Ik zal het u vertellen, dokter, het verhaal van een dertienjarig meisje dat een man ombracht. En ook nog een vrouw. De zeventienjarige Solomonica de Winter schrijft in een beklemmende stijl, zoals die zelden gezien wordt in de Nederlandse literatuur. Ze houdt de lezer tot het laatst gevangen in de woede van haar intense heldin. Dit, gecombineerd met een ingenieuze plot, maakt Achter de regenboog het verbluffende debuut van een van Nederlands jongste schrijfsters ooit. Solomonica de Winter (1997) is de dochter van auteurs Leon de Winter en Jessica Durlacher. Ze woonde drie jaar lang in Los Angeles. Achter de regenboog is in het Engels geschreven en verscheen eerder dit jaar al in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, waar het zeer lovend werd ontvangen. `Goed geschreven, leuk verzonnen, intrigerende hoofdpersoon, verrassend einde. () Waar haalt de jonge schrijfster het allemaal vandaan? Wat een rijke fantasie. de Volkskrant *** `De debuutroman van de 16-jarige Solomonica de Winter valt op. Niet alleen wegens de dubbelmoord die erin gepleegd wordt of de afkomst van de schrijfster, maar vooral vanwege de literaire kwaliteit. Illustrierte Neue Welt `Achter de regenboog is ongelofelijk cool, zuiver en stijlvast verteld. Dit is van een zestienjarige nauwelijks voor te stellen. Frankfurter Allgemeine Zeitung

Dit boek in de pers

Goed geschreven, leuk verzonnen, intrigerende hoofdpersoon, verrassend einde. (...) Waar haalt de jonge schrijfster het allemaal vandaan? Wat een rijke fantasie.  
De Volkskrant  

Achter de regenboog is ongelofelijk cool, zuiver en stijlvast verteld. Dit is van een zestienjarige nauwelijks voor te stellen.  
Frankfurter Allgemeine Zeitung  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Dochter van Leon de Winter en Jessica Durlacher schrijft een fris en sprankelend boek

Zoveel schrijftalent in één gezin; het is oneerlijk verdeeld in de wereld. Als je vader Leon de Winter heet en je moeder Jessica Durlacher is er een flinke dosis jeugdig overmoed nodig om zo onbevangen te debuteren als Solomonica de Winter doet. Het zijn nogal voetsporen waarin je treedt. Toch lijkt de jonge schrijfster daar niet onder gebukt te gaan. Integendeel, ‘Achter de regenboog’ is een fris en sprankelend geschreven boek met een ingenieus plot. ‘Achter de regenboog’ gaat over de dertienjarige Blue die stopt met praten nadat haar vader is vermoord. Ze verandert van een gewone tiener in een geïsoleerd meisje dat geobsedeerd is door het boek dat ze vlak voor haar vaders dood van hem kreeg. De debuutroman is vormgegeven als een verslag dat Blue schrijft voor haar dokter. Een verslag waarin al snel duidelijk wordt dat ze een dubbele moord heeft gepleegd, maar waarin de lezer pas later achterhaalt hoe ze tot haar daad is gekomen. Petje af voor deze zeer jonge schrijfster.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over wraak
  • zachte taal, harde misdaad

Details:

Auteur(s)Solomonica de Winter
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044627800
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte481 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten