Al wat schittert-   eReader eBook

Eleanor Catton • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Al wat schittert is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Winnaar Man Booker Prize 2013 De literaire roman Al wat schittert van de Nieuw-Zeelandse schrijver Eleanor Catton, Winnaar van Man Booker Prize 2013. Het is 1866, en Walter Moody is naar Nieuw-Zeeland gekomen om z'n geluk te beproeven. Wanneer hij aankomt in zijn hotel stuit hij op een groep van twaalf mannen die in het geheim bijeen zijn gekomen om een reeks onopgeloste zaken te bespreken. Moody raakt tegen wil en dank verstrikt in het mysterie. In Al wat schittert schept Eleanor Catton een prachtige wereld, bevolkt door avonturiers, waarzeggers en goudzoekers. Na De repetitie vestigt Catton zich met Al wat schittert definitief als een ster aan het literaire firmament.

Dit boek in de pers

Al wat schittert is één groot spel, eerder een briljante meesterproef dan een parodie of een pastiche. Nergens raakt Catton de greep op haar ambitieuze project kwijt, alle verschillende personages zijn radertjes in een groot uurwerk dat zich onaangedaan een weg tikt naar de laatste pagina’s.  
NRC  

Al wat schittert is een uiterst hedendaagse roman, gehuld in een schitterende 19de-eeuwse galajurk. Een goudmijn voor wie graag in een boek graaft, maar tegelijkertijd een daverende leeservaring voor wie zich wil verliezen in een andere wereld.  
De Volkskrant  

Wat overblijft is een knappe prestatie, en een dik, nostalgisch boek dat de lezer verleidt twee weken onder te duiden en te verdwijnen in een bevreemdend, zeer secuur geordend universum.  
Elsevier  

Briljante vertelkunst. Al wat schittert is een van de meest verrassende boeken die ik afgelopen jaren heb gelezen.  
De Groene Amsterdammer  

Imposante historische roman.  
KNACK FOCUS  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Spanning, complexe personages en een liefdesverhaal in een wonderlijke literaire puzzel

Ambitieus, complex, gelaagd: Eleanor Catton levert met Al wat schittert een terecht met de Man Booker Pize bekroonde literaire roman af. De Britse gelukszoeker Walter Moody tekt in 1866, tijdens de goldrush, naar het stadje Hokitita in Nieuw-Zeeland. Hij treft daar twaalf heren die proberen een meervoudig mysterie op te lossen: een rijke man is spoorloos verdwenen, een prostituee heeft geprobeerd zelfmoord te plegen en in het huis van een dronkaard is een fortuin gevonden. Alles is met alles verbonden. Personages en verhaallijnen vormen een ingewikkeld patroon dat op meesterlijke wijze, met astrologie als ordenend principe, stap voor stap naar een ontknoping voert.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over de 19e eeuw
  • historische romans

Details:

Auteur(s)Eleanor Catton
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Jan de Nijs, Gerda Baardman
ISBN9789041425423
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's737
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4870 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten