Allereerst niet schaden-   eReader eBook

Henry Marsh • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Allereerst niet schaden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Henry Marsh, een van de meest vooraanstaande Britse neurochirurgen, laat zien wat het betekent om voor God te spelen in kwesties van leven of dood. Hij gunt ons een zeldzame blik op het intense drama van de operatiekamer, de complexiteit van de hersenen en het botte instrument dat het mes van de chirurg daarbij vergeleken is. Dit boek gaat over de pijnlijke dilemmas rond elke hersenoperatie voor de patiënt, de familie en de chirurg. Allereerst niet schaden is ook een persoonlijk verslag van een ontdekkingstocht naar de feilbaarheid van de arts, de grenzen van de geneeskunde en de universele behoefte aan hoop als we geconfronteerd worden met de moeilijkste besluiten in het leven. 'Elegant, delicaat, gevaarlijk en vol diepe betekenis.' The Sunday Times 'Veel van de verhalen zijn ontroerend. In de kern is dit is een boek over wijsheid en ervaring.' The Daily Telegraph 'Uitstekend... enorm meeslepend.' The Spectator '[Marsh] krijgt je op het puntje van je stoel... Artsen praten zelden zo eerlijk en vrij met ons als Marsh.' Daily Mail 'Marsh biedt ons een gedenkschrift van verrassende openhartigheid en eerlijkheid.' Mail on Sunday 'Het is de ontwapenende openhartigheid van Marsh die het boek zon boeiende leeservaring maakt... fascinerend.' The Guardian 'Allereerst niet schaden is in veel opzichten een verscheurend document: in grote lijnen bevat het niet alleen verhalen van triomf of vaardigheid en expertise van de auteur, maar vooral de emotionele en psychologische tol die het eist als er iets vreselijk mis gaat.' New Statesman

Dit boek in de pers

Marsh is de meest eerlijke auteur die ik ooit ben tegengekomen met betrekking tot zijn eigen falen... Dit is een prachtig boek, gepassioneerd en openhartig.  
The Independent on Sunday  

[Marsh] krijgt je op het puntje van je stoel... Artsen praten zelden zo eerlijk en vrij met ons als Marsh.  
The Daily Mail  

Elegant, delicaat, gevaarlijk en vol diepe betekenis.  
The Sunday times  

Marsh biedt ons een gedenkschrift van verrassende openhartigheid en eerlijkheid.  
Mail on Sunday  

Veel van de verhalen zijn ontroerend. In de kern is dit is een boek over wijsheid en ervaring.  
The Daily Telegraph  

Uitstekend... enorm meeslepen.  
The Spectator  

Waarom heeft niemand ooit eerder zo’n boek geschreven? Waarom hebben niet meer chirurgen boeken geschreven, vooral van deze prozaïsche schoonheid? Godzijdank Henry Marsh wel.  
The Observer  

Het is de ontwapenende openhartigheid van Marsh die het boek zo’n boeiende leeservaring maakt... Fascinerend.  
The Guardian  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het moeilijke leven van een hersenchirurg en wat daar allemaal bij komt kijken

Dokters zijn voor mij moderne helden. Het is, denk ik, ook zeker niet toevallig dat series als Grey's Anatomy en E.R. zo ongekend populair waren en zijn: het doktersvak spreekt tot onze verbeelding en eist respect. Henry Marsh, een vooraanstaand hersenchirurg, geeft ons in dit bijzondere boek een kijkje in het leven van een chirurg. De moeilijke beslissingen die een arts moet nemen, de verschrikkelijke familieverhalen, verlies, leven en dood, het komt allemaal voor in Allereerst niet schaden. Marsh schrijft op een emotionele manier, die mij niet onberoerd liet. Ook spreekt hij uitgebreid over de technische aspecten van zijn vak, en zijn fascinatie en respect voor het brein. Het boek is dus een combinatie tussen een biografie, een persoonlijk verhalenboek en een anatomische uitleg. Een bijzonder boek.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over geneeskunde
  • ontspannende non-fictie

Details:

Auteur(s)Henry Marsh
UitgeverijNieuw Amsterdam
Vertaler(s)Bart Voorzanger
ISBN9789046816899
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's246
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte774 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten