Alles moest anders-   eReader eBook

Bas van Putten • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Alles moest anders is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het gezicht van de muzikale revolutie in Nederland

Geen Nederlandse componist schudt de provinciaalse gezapigheid van het Nederlandse muziekleven in de jaren vijftig zo luidruchtig van zich af als de protestantse bakkerszoon Peter Schat. Na zijn leertijd bij Kees van Baaren studeert hij in Londen bij Mátyás Seiber en in Basel bij Pierre Boulez. Terug in Nederland wordt de compromisloze Schat door zijn generatiegenoten aanvankelijk als een profeet naar de ogen gezien. Met het totaaltheater Labyrint (1966) en met Reconstructie V(1969), het geruchtmakende collectieve project, oogsten hij en de zijnen roem, maar zijn militante opstelling roept steeds meer weerstand op.
Alles moest anders, deel 1 van een biografisch tweeluik, behandelt Schats opmars in een periode van culturele en maatschappelijke dijkdoorbraken die muzieklandschap en samenleving een ander aanzien zouden geven.

Dit boek in de pers

Voortreffelijk gedocumenteerd en in een virtuoze, soms lichtelijk gezwollen stijl toont Van Puttens boek het begin van de moderne muziek in Nederland.  
NRC  

Met charisma en lef wist componist Peter Schat een generatie op sleeptouw te nemen. Muziekjournalist Bas van Putten heeft een scherpzinnige biografie afgeleverd van deze lastige hemelbestormer.  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • echte verhalen over grote onderwerpen
  • biografieën

Details:

Auteur(s)Bas van Putten
UitgeverijDe Arbeiderspers
ISBN9789029539272
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's637
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4097 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieOpen domein
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten