Alles verandert-   eReader eBook

Kristien Hemmerechts • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Alles verandert is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Iris Verdonck kan met trots terugblikken op een rijke carrière en een onstuimig liefdesleven. Alles, of bijna alles, in haar leven lijkt gesmeerd te lopen, tot op een fatale dag een mooie, raadselachtige studente haar het hoofd op hol brengt. In roekeloze overgave gooit ze haar principes overboord. De gevolgen zijn nauwelijks te overzien, en Iris dreigt alles te verliezen waar ze jaren voor gevochten heeft. Alles verandert is een roman die rolpatronen fileert en de moraal ter discussie stelt.

Dit boek in de pers

Gender, seks, macht  
De Standaard  

Het is precies wat Hemmerechts met Alles verandert beoogt: iets zeggen over Coetzee en over de wereld, iets over sekseverhoudingen en in een moeite door een overtuigende roman afleveren.  
NRC  


Reviews & recensies

Niet echt vrolijk stemmend, maar realistisch boek over macht en verandering. Mooi geschreven.

‘Alles verandert’ is een variant op het veelgeprezen ‘In ongenade’ (Disgrace) van Nobelprijswinnaar J.M. Goetzee. Hemmerechts heeft een spiegelroman geschreven. Daarover zei ze: "`Ik heb de rollen omgedraaid en wilde kijken wat er gebeurt als ‘hij’ een ‘zij’ is." In het boek leven we mee met hoogleraar Iris die een verhouding krijgt met een mooie raadselachtige Poolse studente, die bij haar intrekt. Als hun relatie aan het licht komt wordt ze geschorst door de universiteit en raakt ze haar goede naam kwijt. Ze verliest alles en gaat op zoek naar haar zoon die ze al jaren niet heeft gezien. Nadat ze hem heeft gevonden komt er nog meer onheil op haar pad. Deze roman gaat over de verschuiving van macht en over verandering. Daarover zegt een van de personages: “Alles verandert, wij kunnen dat niet tegenhouden. Een mens kan beter buigen zoals riet, dan glijdt het water over je heen.” Iris heeft een ontwikkeling doorgemaakt, is in ongenade geraakt, maar lijkt aan het einde van het boek weer in haar oude denkpatronen en gedrag te vervallen. Doen alsof de wereld maakbaar is. De roman stemt niet vrolijk, maar is verrassend actueel. Dat laatste alleen al maakt het lezen ervan de moeite waard.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over seks
  • erotische boeken

Details:

Auteur(s)Kristien Hemmerechts
UitgeverijDe Geus
ISBN9789044534252
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's189
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1220 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten