Altijd roomboter-   eReader eBook

Nelleke Noordervliet • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Altijd roomboter is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sommige families zijn een sterk slag mensen. Nelleke Noordervliet heeft haar overgrootmoeder gekend. Engelbertha Teljeur-Wiggelaar was van 1856. Ze overleed op 97-jarige leeftijd, bij de pinken en vinnig. Toch waren de omstandigheden niet optimaal. Het was armoe troef, zeker als je een groot gezin had. Maar hoe arm ze ook was, margarine heeft ze nooit op haar brood willen doen. Altijd roomboter. In 'Altijd roomboter' schetst Nelleke Noordervliet het leven van haar overgrootmoeder. Wat veranderde er in dat lange leven? In Nederland. Voor vrouwen. Voor arbeiders. Wat betekende dat voor haar dochters en kleindochters? Hoe worden familieverhalen overgeleverd? En familietrekken? In een mengeling van memoire, geschiedschrijving, fictie en essay komt het portret van 'ouwe oma' Teljeur en haar nageslacht tot leven en trekt Noordervliet de lijnen naar de tijdgenoten en naar de lateren. 'Altijd roomboter' is een prachtig portret en fascinerende familiegeschiedenis, waarin velen zich zullen herkennen.

Dit boek in de pers

Een fascinerende mengeling van non-fictie en fictie. [...] Altijd Roomboter zit vol aangrijpende details. [...] Het zijn mooie hoofdstukken in een boek dat een indrukwekkend beeld geeft van de Nederlandse onderklasse rond 1900.  
NRC  

Een aanstekelijke verheviging van de werkelijkheid. [...] Een onderhoudend, nu en dan aangrijpend persoonlijk document met sociaal-historische meerwaarde.  
De Volkskrant  

Fascinerend.  
De Telegraaf  

Interessant en zelfs meeslepend en de moeite meer dan waard.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over Nederland
  • waargebeurde verhalen

Details:

Auteur(s)Nelleke Noordervliet
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045705804
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte464 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten