Altijd Viareggio-   eReader eBook

Rick Nieman • eBook

€ 5,99

Direct downloaden

Altijd Viareggio is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Natuurlijk gaan Douwe, Robert, Bas en Jack op motorvakantie. Maar waar de jaarlijkse reis eens een zorgeloos avontuur was van vier gezworen boezemvrienden, is het nu vooral een ontsnapping. Een week zonder vrouwen, kinderen en collega's, waarin de mannen zich moderne cowboys voelen die met honderden paardenkrachten onder zich naar Italië scheuren. Alles lijkt weer net zoals vroeger. Maar dat is het niet. Vriendschappen zijn net motoren: als je ze niet onderhoudt, roesten ze. Deze geestige en ontroerende roadnovel racet langs vrijheid en vergankelijkheid naar een fatale climax. Uiteindelijk worden de mannen gedwongen de keiharde waarheid onder ogen te zien. Rick Nieman (1965) is tv-journalist. Op de motor reed hij - meestal met zijn vrienden - door heel Europa, van Spanje tot Kroatië en van Zweden tot Corsica. ‘Heerlijk verhaal, leest geweldig weg. Rick Nieman kan goed vertellen over anderen, maar zijn eigen verhaal is ook zeer de moeite waard.’ Wilfred Genee

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Over een jaarlijkse roadtrip van vier moderne cowboys met een fatale climax.

Dit is zijn vierde boek, maar zijn eerste echte roman. Schrijver Rick Nieman - die je natuurlijk kent als presentator van het RTL Nieuws - slaagt wederom. 'Altijd Viareggio' gaat over vriendschap, mannenvriendschap welteverstaan. En Nieman schuwt daarin autobiografische elementen niet. Sterker nog, de nu 49-jarige schrijver maakte vele roadtrips met zijn vrienden - sommige vriendschappen dateren van zijn middelbare schooltijd, sommige jongens kent hij al 35 jaar. Juist die waarheid - op de motor door heel Europa met je beste vrienden - geeft deze roman gewicht. 'Altijd Viareggio' vertelt je over die zogenaamd zorgeloze week. Zonder gezin, partner of werk. De mannen Douwe, Robert, Bas en Jack wanen zich moderne cowboys. Met dat sublieme gevoel van ware vrijheid scheuren ze naar Italië. Alles lijkt weer net zoals vroeger. Maar dat is het niet. Vriendschappen zijn net motoren: als je ze niet onderhoudt, roesten ze. Deze geestige en ontroerende roadnovel racet langs vrijheid en vergankelijkheid naar een fatale climax. Niemans collega Wilfred Genee vindt dat de roman lekker wegleest en Nieman een gave heeft als verhalenverteller. En daar sluit ik me bij aan. Tot slot: de link met Jan Cremer. Hij, die stoere motorrijder, ontving het allereerste exemplaar. Treffende keuze.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over roadtrips
  • echte mannenboeken

Details:

Auteur(s)Rick Nieman
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044627978
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's178
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte860 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten